FTC-Puskás Akadémia: pedig a felcsúti csapatkapitány is besegített

Markek Tamás parádézott.

Forrás: MTI/Szigetvári Zsolt

FTC-Puskás Akadémia 1-1

A Puskás Akadémia az egyik olyan csapat (a MOL Fehérvár FC a másik), amelyiknek hasonló lehetőségei vannak anyagi, szakmai és létesítménybeli értelemben is, mint az NB I-ből kimagasló Ferencvárosnak. Már több szakember is elmondta, legutóbb éppen Supka Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője, hogy az FTC két olyan sort is ki tud állítani, amelyik megnyerné a bajnokságot.

Ez persze nem jelenti azt, hogy mindegyik bajnokijukat könnyedén és látványos játékkal megnyernék a zöld-fehérek, pláne azért, mert az FTC ellen általában mindegyik csapat átengedi a területet, elsősorban a rombolásra berendezkedve. 

A felcsútiak viszont ma az első percekben beadásokkal igyekeztek zavart okozni Dibusz Dénes kapuja előtt, de a szélről belőtt lasztik nem okoztak nagy riadalmat, majd fokozatosan került mezőnyfölénybe a hazai csapat. A zöld-fehérek kapu elé lőtt labdái sokkal veszélyesebbek voltak.

Szolnoki Roland, a Puskás Akadémia csapatkapitánya hamar közellenség lett, mégpedig azért, mert nagyon csúnyán elintézte Eldar Civicet, akkor sem lepődtünk volna meg, ha a sárga helyett a piros villan. Az eset után Marko Marin nagyon hevesen reklamált (nem véletlenül), ő is megkapta a maga sárgáját.

A Fradi fölénye góllá érett a 31. percre, amihez kellett egy kis szerencse, Van Nieff hibája, illetve az is, hogy Aissa Laidouni hamar eszméljen.

Szünetig továbbra is a Fradi maradt mezőnyfölényben, ám a második félidőt hasonlóan kezdte a Puskás Akadémia, mint az elsőt. Jöttek a beadások a széléről, de az egyenlítéshez a besárgult Botka Endrét váltó Henry Wingo hatalmas bakija is szükségeltetett, Komáromi harcossága és Baluta jó helyezése mellett.

A kapott gól után azonnal aktívabban akart lenni Peter Stöger csapata, a feltűnően idegesen játszó Szolnoki meg a hazaiak segítségére sietett azzal, hogy felrúgta Uzunit, ami miatt megkapta a második sárga lapját.

Innentől kezdve meddő lett a Fradi fölénye, Markek magabiztosan védett, de Baluta révén (szöglet utáni fejes, lövés) a vendégek is veszélyeztettek. 

Viszont az utolsó percekre nagyon rákapcsolt a Fradi, Mmaee remek fejese után Markeknek hatalmas bravúrt kellett bemutatnia, majd a lövése után is, amit a jobb kapufára tolt, utána Zubkov lesről lőtte a kapuba a kipattanót.

A felcsútiak emberhátrányban hatalmasat küzdöttek, a harciasságuk miatt és mert helyzeteik is voltak, megérdemelten szerezték meg az egyik pontot.

Az FTC játékosai viszont hibáztathatják magukat, hogy totál izomból csak a legvégén támadtak.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: MARKEK TAMÁS VÉDÉSEI

Hatalmas bravúrokat mutatott be a felcsútiak kapusa a végén. Nagyon kellett a teljesítménye a pontszerzéshez.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: SZOLNOKI ROLAND
A csapatkapitánynak mindig, minden esetben, minden csapatban példaként kell szolgálnia. Ő viszont ma ideges volt, többször is ütemet tévesztett, le kellett volna cserélni legkésőbb a szünetben. Ez nem történt meg, majd idő előtt mehetett zuhanyozni. Stöger egyébként pont ilyen okok miatt cserélte le Botkát (szintén nem élete meccse volt a mai), hogy ne kerüljenek emberhátrányba. Az persze más kérdés, hogy Wingo hibájára nem számíthatott.

Az nb1.hu a meccs utáni sajtótájékoztatón megkérdezte Hornyák Zsoltot, hogy nem akarta-e lecserélni a szünetben Szolnokit. Erre a Puskás Akadémia trénere határozott nemmel felelt, hiszen elmondása szerint erre a posztra sérülés miatt csak egy játékosa volt. 

GÓLOK TÖRTÉNETE:
31. p.:
Marin szöglete után Blazic csúsztatta tovább a labdát (Mmaee is ott volt), Van Nieff nem tudott felszabadítani, mert elcsúszott, a labda Laidouni elé került, aki az ötös jobb sarkáról jobbal lőtt, a labda Markek lábát és a jobb kapufát érintve kötött ki a kapuban. 1-0

49. p.: Slagveer adott be jobbról, Wingo körülményeskedett, mert felszabadítás helyett át akarta venni a labdát, ami elpattant tőle, Komáromi Baluta elé pöckölte a labdát, aki 7 méterről a jobb alsóba lőtt. 1-1

JEGYZŐKÖNYV:

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-1 (1-0)
Groupama Aréna, 6011 néző, v:
Andó-Szabó
gólszerzők: Laidouni (30.), illetve Baluta (49.)
sárga lap: Marin (11.), Botka (39.), illetve Szolnoki (10., 65.), Plsek (23.), Nagy Zs. (33.), Van Nieff (46.), Nunes (94.)
kiállítva: Szolnoki (65.)
Ferencváros: Dibusz - Botka (Wingo, a szünetben), Blazic, Kovacevic, Civic (Cabraja, 14.) - Laidouni, Besic (Boli, 77.) - Zachariassen (Uzuni, 63.), Marin, Nguen (Zubkov, 63.) - R. Mmaee
Puskás Akadémia: Markek - Szolnoki, Nunes, Spandler, Nagy Zs. - Plsek (Favorov, a szünetben), Baluta (Bakti, 88.), Van Nieff - Slagveer (Géresi, 74.), Kozák (Gera D., 74.), Komáromi (Stronati, 93.)

A KÖVETKEZŐ FELADAT:
AZ FTC csütörtökön a Leverkusent fogadja az El-ben, majd vasárnap Debrecenbe látogat, míg a felcsútiak a Gyirmótot látják vendégül.

Tabella a linkre kattintva érhető el

STÖGER ÉRTÉKELÉSE:

FRISSÍTÉS:

17.58:

18.28:

20.12:

 

Legfrissebb híreink