FTC: örömszavak a megsemmisítés után

Főszereplők nyilatkoztak.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

Elképesztő teljesítményt nyújtott a Fradi a DVTK elleni bajnokiján. Gyakorlatilag osztálykülönbség volt a két csapat között, de nem csak a játékosok, hanem a szurkolók is hihetetlenül kietettek magukért. Angol rangadókra emlékeztető hangulatot varázsoltak a stadionba. Néző és játékos egymást hajtotta bele az egyre kimagaslóbb teljesítménybe. 
 
Azt biztosan kijelenthetjük, a magyar futballnak jót tenne sok hasonló légkörű mérkőzés, még ha az eredmény nem is ennyire látványos. Ha minden meccsen ilyen katlan hangulatot teremtenének a hazai rajongók, akkor valóban látszódna a pálya előny. Nem lehet véletlen, hogy a két gólt szerző Mikalai Sihnevich, de gyakorlatilag minden meccs után nyilatkozó játékos az atmoszférát dicsérte.
Sihnevich a Fradi Médiának beszélt „nagyszerű győzelmükről”, és kiemelte „ez nem jöhetett volna össze a szurkolók támogatása nélkül”. 
 
- Ha egy egész stadion buzdít így minket, akkor könnyű ilyen jól játszani – mondta a fehérorosz támadó. – Örülök, hogy kétszer is eredményes tudtam lenni, az atmoszféra miatt pedig még jobban érzem a bőrömön, ez egy jó meccs volt nekem is és a csapatnak is. 
 
Góljairól is megemlékezett a játékos, mint mondta az első találatánál hibázott a védő, így ballal tudott lőni, és a második is hasonló szituáció után született. Jó helyen volt Lovrencsics Gergő átadásánál. Kiemelte, így kell folytatniuk, mert még közel sincs vége a bajnokságnak. Lecserélésről hozzátette, gólja előtt még nem tudta, hogy el kell hagynia a pályát, de a játékvezető is megjegyezte, jó munkát végzett, most már lemehet.
 
Varga Roland az M4Sportnak értékelte a csapat, és saját mérkőzését. A csodálatosan visszatérő játékos elmondta, azt csinálták, amit megbeszéltek.
 
-  Mindjárt az elején le támadtunk. Tudtuk, hogy nagy rések lesznek a védőik közt, amiket sikerült kihasználnunk – kezdte a játékos. - Végre a jó oldalát mutatta a csapat, megmutattuk, hogy tudunk mi is jól futballozni. Minden bejött, úgyhogy le a kalappal az egész csapat előtt, és köszönjük a szurkolóknak a buzdítást. 
 
Kérdezték arról is, el kellett-e gondolkodnia azon, hogy átadja-e Lanzafaménak a büntetőt. Mint mondta, társa elkérte a labdát, ő pedig jó csapatjátékos, úgyhogy átadta. Nem volt min gondolkodni. Hozzátette, fordított esetben valószínűleg az olasz is megtette volna ezt érte. „De ez ilyen, egy csapat vagyunk.” – zárta. Végül kiemelte, reméli így folytatja ő is, a csapat is, és elérik céljukat.
 
Lovrencsics Gergőt és Dibusz Dénest az NSO TV szólaltatta meg. 
 
- Nagyon jól játszottunk, hál’ Istennek, az elejétől kezdve. Ezt az is bizonyítja, hogy a 35. percben már három góllal vezettünk – kezdte a jobb bekk. - Előző héten megmutattuk a Puskás Akadémia ellen, és ezt tudtuk folytatni. Teljes elánnal álltunk neki ennek a mérkőzésnek, és meg is lett az eredménye. 
 
Lovrencsics kiemelte, a biztos vezetés ellenére sem álltak le, tovább buzdították egymást is, hogy menjenek ugyanígy tovább, nem szabad kiengedni, nehogy az ellenfél találjon egy gólt és utána magukra húzzák őket. Arra a kérdésre is válaszolnia kellett, hogy számítottak-e az elején ilyen mértékű győzelemre, amikor még a Diósgyőrnek is nagyobb helyzetei voltak. 
 
- Nem mondanám, hogy nagyobb helyzeteik voltak – felelt a magyar válogatott védő. – Igazából, egy-két kontrából tudtak veszélyeztetni, de folyamatosan nyomás alatt tartottuk őket. Ezt is bizonyította, hogy hármat rúgtunk az első 35 percben. Ott el is dőlt a mérkőzés.
 
Kiemelte, minden egyes győzelem nagyon fontos, ha 1-0-ra nyertek volna, akkor is nagyon boldogok lennének. 
 
- Még mindig nehéz felfogni, hogy 7-0 lett a vége – tette hozzá. - De menni kell tovább, fontos mérkőzések várnak ránk. Még 10 meccs van, amit meg kell nyerni. Keményen kell dolgoznunk, és nyerni a meccseket!
 
Dibusz Dénes szintén örömét fejezte ki, hogy így sikerült nyerni a csapatnak, de ő kijelentette, az első félidő nem volt annyira sima, amilyennek tűnt végül. 
 
– A Diósgyőr egészen bátran feljött ránk, próbált minket le támadni – mondta a hálóőr. – Szerencsére erre tudtunk reagálni. Az ezáltal mögöttük nyíló területeket be tudtuk játszani. Azért a játékunkkal nem lehettünk tökéletesen elégedettek. A második félidőben már tudtuk, hogy ez a mérkőzés valószínűleg megvan. Azt kérte az edző is, hogy próbáljunk meg pozícióban maradni, birtokoljuk többet a labdát, és hogyha lehetőségek nyílnak, akkor éljünk vele. 
 
Hozzátette, ez maximálisan sikerült is, és a kiállítás után pedig tudták még növelni a különbséget, valamint hangsúlyozta, ez az önbizalmuknak jót tett.
 
A mérkőzés összefoglalója a linkre kattintva elérhető. 
 

Legfrissebb híreink