FTC: Hajnal véleményt alkotott Doll munkájáról

Budapest – A válogatott, Nagy Ádám és a Fradi szereplése is szóba került.

Forrás:

A Ferencváros rutinos középpályása szerint, a német edzőnek óriási szerepe van abban, hogy csapat kilábal a hullámvölgyekből. Hajnal Tamás az M4 Sportnak beszélt a Fradi gyengébb szerepléséről, a Bologna fiatal magyarjáról Nagy Ádámról, de szót ejtett a válogatott szerepléséről és a német szakember Thomas Doll munkájáról is.

 

„Örülök a győzelemnek. Nagyon magabiztosan, jól játszottak a fiúk megérdemelten nyertük a találkozót. Talán egy negatívumot tudnék mondani, hogy volt a letteknek 2-3 száz százalékos ziccere– mondta Hajnal. - Szerencsére Gulácsi Péter jól védett és a helyén volt, amikor kellett. Ezen kívül szerintem minden rendben volt, az pedig, hogy ilyen rövid idővel a Svájc elleni vereség után így ki tudtak állni, külön öröm.”

 

- Ha már így kitértél rá, szerinted mi lehetett a gond azon a mérkőzésen?

- Egy nagyon intenzív, látványos meccs volt, úgy gondolom jobban is játszottunk ott, mint a lettek ellenin. A különbségek azonban kijöttek a két csapat között, látszott, hogy milyen kvalitású játékosok alkotják a svájci válogatottat. Láthattuk, hogy minden egyes hibánkat kegyetlenül kihasználták. Sajnálom, hogy nem sikerült a döntetlen, de ezen a szinten muszáj 90 percig koncentrálni, mert különben ez lesz a vége. A srácok egyébként emelt fővel jöhettek le a pályáról, jól játszottak és mindent megtettek azért, hogy pontot szerezzenek.

 

- A Feröer-szigetek elleni döntetlen miatt nincs egyszerű helyzetben a csapat és igaz, hogy messze még a selejtezők vége, de szerinted 2018-ban ott leszünk Oroszországban?

- Számolgatásokba inkább nem mennék bele. Nehéz a jövőbe látni, ahogy Bernd Storck szövetségi kapitány is mondta, mindig a mutatott játék fontos. Biztosan nagyon fog hiányozni az a kettő elveszített pont, főleg úgy, hogy Portugália és Svájc is a mi csoportunkban van. Rengeteg meccs van még hátra, még bármi lehet.

 

- Térjünk át klubcsapatodra, a Ferencvárosra. Remekül sikerült az előző szezon, ebben az idényben azonban nem az elvárásoknak megfelelően szerepel a csapat. Mi lehet ennek az oka?

- Mindenekelőtt az, hogy nagyon nehéz felkészülésen vagyunk túl. Sok játékosunk játszott az Európa-bajnokságon, ők később csatlakoztak a csapathoz, hiszen fárasztó éven voltunk túl, volt mit kipihenniük. Távoztak is tőlünk játékosok, és persze vannak új érkezők is. Kevés időnk volt arra, hogy az új játékosokat beépítsük a csapatba, hiszen az Eb-n szereplő csapattagok hiányában nem tudtunk úgy edzeni, mintha teljes csapattal lennénk. Szükségünk van még időre az összeszokáshoz. A másik nagy problémánk az, hogy nagyon sok sérültünk van/volt. Én is lesérültem, de ott van például Lovrencsics Gergő, Gera Zoli vagy Böde Dani is. Ráadásul ugye volt két válogatott szünet is, ami megint nem segített az összeszokáson.

 

- Említetted a távozó játékosokat, köztük van Nagy Ádám is. Megérzi a csapat a hiányát?

- Ádám sokat fejlődött az elmúlt idényben, nagyon nagy tehetség. Egy szezont játszhatott nálunk, a távozó Somalia helyére állhatott be, így némiképp szerencséje is volt, azzal, hogy megüresedett a csapatban az ő posztja. Kétség kívül jó játékosról van szó, de úgy gondolom, hogy többet profitált ő a csapat remek játékából, mint mi a csapat az övéből.

 

- Sokan kritizálják Thomas Dollt a gyengébb szerepés miatt. Mit gondolsz erről?

- Ahogyan már említettem nagyon nehéz felkészülésen vagyunk túl. Nehéz dolga volt, hiszen nem tudtunk együtt edzeni, kevés időt lehetett együtt a csapat teljes létszámban. Nem mindig mennek automatikusan a dolgok és ő nagyon sokat segít abban, hogy átlendüljünk a holtpontokon. Kielemezte a hibánkat, mentálisan és fizikálisan is fejleszti a csapatot. Egy nem túl jó első körön vagyunk túl, a jobb teljesítményhez pedig szükség van a játékosokra is. Emellett, én nem érzékelem azt, hogy nem hinnének benne a szurkolóink, hiszen a stadionban rengetegszer a nevét skandálják.

 

- Hétvégén indul a második kör, azzal a Haladással játszotok majd, akik egy ponttal vannak mögöttetek a tabellán.

- Az első fordulóban már találkoztunk velük, akkor 3-1-re nyertünk. Azóta azonban sokat erősödött a Hali is, mindenképpen egy nehéz, kemény mérkőzésre számítok. Az első meccs óta már játszottunk velük egy edzőmeccset, láthattuk, hogy fegyelmezetten és szervezetten játszanak, van elképzelés a játékukban. Ráadásul megint egy hosszabb válogatott szüneten vagyunk túl, elölről kell kezdeni mindent, de remélem a második körben jobban fog menni a játék a csapatnak.

Legfrissebb híreink