FTC: Gera Zoltán fejében régen még az öngyilkosság is megfordult

Budapest – Isten megváltoztatta az életét, most már nincs oka panaszra.

Forrás: AFP

Megrendítő vallomást tett Gera Zoltán, a Ferencváros és a magyar válogatott labdarúgója a nemzetközi szövetség (FIFA) honlapjának.

 

Gera Zoltán nehéz fiatalkora már köztudott volt Magyarországon, s a FIFA is terjedelmes interjúban foglalkozott a középpályás múltjával. A cikk rendkívül erősen kezdődik, arról szól, hogy Gera gyerekkorában még nem a futballklasszisokat bálványozta, inkább bűnözői karrierről álmodozott, s olyan bandavezérként képzelte el magát, akit félelemből tisztelnek.

 

A fifa.com arra is emlékeztet, hogy az alkohol, a cigaretta és a drogok által legyengített szervezete miatt egy orvos egyszer azt mondta neki, hogy sosem lehet belőle profi labdarúgó.

 

– Fiatal srácként nagyon sötét, kemény éveket éltem át. Az utcán múlattam az időt. Kis híján öngyilkosságot is elkövettem – mondta Gera, aki nem szégyelli múltját, sőt büszke rá, hogy ilyen mélyről idáig jutott – olvasható. – Tizenhat évesen azonban megváltoztam. Pontosabban mondva Isten megváltoztatta az életemet. Akkor kezdődött el az igazi életem. Újra elkezdtem focizni. Nehéz gyermekkorom volt, de ma már jól élek, nincsenek problémáim.

 

A pécsi származású középpályás élete akkor fordult jóra, amikor betért egy helyi templomba, ahol a pap szavai, az éneklés és a mosolygó gyülekezet megadta neki azt a lökést, amelyre szüksége volt a jó útra téréshez.

 

Ezek után a Ferencvárosnál futott be, majd Angliában a legszebb évei következtek, játszott a West Bromwichban, majd a Fulhamben, amellyel 2010-ben Európa-liga-döntőben szerepelt. Mióta visszatért a Fradihoz, Magyar Kupát és bajnokságot is nyert.

 

(blikk.hu)

Legfrissebb híreink