FTC: Gera Zoltán döntött, az Eb után is folytatja a pályafutását

Budapest – A magyar válogatottról és a BL-szereplésről is szót ejtett a rutinos játékos.

Forrás:

A Ferencváros játékosa, Gera Zoltán nagyobb sikernek tartja a magyar válogatott kijutását a kontinensviadalra, mint azt, hogy a Fulhammel Európa-Liga döntőt játszott. A Mágikus Magyar a Hit Rádióban beszélt terveiről.

 

A magyar nemzeti tizenegy 44 év után ismét kijutott az Európa-bajnokságra. „Voltak olyan időszakok, amikor nem gondoltam, hogy ez megadatik majd számomra, éppen ezért nagyobb sikernek élem meg, mint amikor Európa Liga-döntőt játszottunk a Fulhammel” – mondta Gera a Hit Rádiónak adott interjúban.

 

A focistát arról is kérdezték, nem bánja-e, hogy nemzetközi karrierje véget ért. „Szép éveket töltöttem Angliában, de nem bánom, hogy hazajöttünk. Nagy sikerek adódtak számomra azóta itthon is: a Fradival kupagyőztesek vagyunk, megnyertük a bajnokságot, az Európa-bajnokságra is kijutottunk, és én is stabilan ott vagyok a válogatottban. Lehet, hogyha kint maradtam volna, akkor már nem lehetnék válogatott, úgyhogy nagyon jól alakult a hazatérésem” – értékelte a helyzetet a sportoló.

 

Európa-bajnoki esélyeikkel kapcsolatban Gera úgy vélte, Ausztria és Portugália köztudottan erős, ám mellettük a sokak számára ismeretlen Izland csapata is az, eredménysoruk tekintélyt parancsoló.

 

Saját pályafutásával kapcsolatban Gera azt mondta, talán meglepő, de a folytatást tervezi. „Most ahogy gondolkodom, már igazából azt remélem, hogy nem az EB-szereplés lesz a pályafutásom megkoronázása. Ha a Fradival bejutnánk a Bajnokok Ligája csoportkörbe, az ugyanolyan siker lenne, úgyhogy egyelőre nem szeretném magam visszavonultatni. Tele vagyok tervekkel és célokkal, szeretnék minél tovább játszani, persze az nem lenne jó, ha a végén lekiabálnának a szurkolók a pályáról.”

 

Gera hozzátette, az aktív foci után is a sport mellett maradna, edzőként és szakkommentátorként is szeretné kipróbálni magát.

 

A 36 éves focista komoly sérüléseken van túl, ennek ellenére az elmúlt két hónapban nyolcszor is pályára lépett, és csapata egyik legjobbja volt.

 

„Úgy tűnik, az elkövetkező években ez lesz a védjegyem, hogy idős korban is lehet még jól futballozni” - mondta, majd hozzá tette, annak pedig különösen örül, hogy jó példaként állítják a fiatalabb sportolók elé.

 

Gera szerint jó, hogy német edzői vannak mind a Fradiban, mind a válogatottnál. Szerinte profi mentalitást és futball-kultúrát lehet tőlük tanulni, miközben mind Berndt Storck, mind Thomas Doll figyelembe veszi a magyar mentalitást és az itteni körülményeket is.

 

„Az edzői szakma ma már nem csak a csapat összeállításáról és az edzésekről szól, de az sem igaz, hogy a játékos karrierje kizárólag az edzőkön múlik.

 

Sőt, ez elsősorban a játékoson múlik. Fontos a tehetség, azonban a szorgalom és a mentalitás sokkal meghatározóbb”- magyarázta Gera, és a világ két legjobbját említette példaként: Ronaldo és Messi is folyamatosan új célokat tűznek ki maguk elé, és ez teszi őket kiemelkedően sikeressé.

 

„Ronaldo azért lett a világ egyik legjobbja, mert elképesztően alázatos és szorgalmas, nagyon sok különmunkát végez. Sokak szerint egoista, aki csak azzal foglalkozik, hogy ő rúgja a gólt, de az eredmények őt igazolják.

 

Messinek nincsenek sztárallűrjei, ő talán könnyebben, nyugodtabban képes feldolgozni, hogy egyedülálló tehetséget kapott Istentől. Ronaldo tudja, hogyha nem dolgozik ilyen sokat, nem lesz olyan jó, mint Messi. Nagyon érdekes, hogy a világ jelenlegi két legjobb játékosa mennyire más személyiség, mennyire másképp kezelik a sikert és élik meg a saját pályafutásukat” - mondta Gera.

 

(atv.hu)

Legfrissebb híreink