FTC-DVTK: Feczkó már kihirdette a bajnokot - reakciók

Rebrov erre számított.

Forrás: DVTK/Facebook

A 27. forduló utolsó meccsén a listavezető Ferencváros a remek formában lévő Diósgyőrt látta vendégül. A zöld-fehérek le tudták fékezni Feczkó Tamás csapatát, a Fradi 3-0-s győzelmet aratott a rangadón. Az FTC a második félidő elején egy perc alatt kétszer is bevette a vendégek kapuját, majd a végeredményt Botka állította be. Az éllovas előnye még mindig 9 pont a második helyen álló MOL Fehérvárral szemben.

A meccs után Rebrov elmondta, hogy hasonló mérkőzésre számított. Feczkó Tamás pedig már a Fradi bajnoki címéhez is gratulált. Így értékelte az összecsapást a két vezetőedző.

Szerhij Rebrov: "Nehéz mérkőzést játszottunk ma, a DVTK nagyon megérdemli a 4. helyezést. Ilyen játékra számítottam tőlük, értik a játék struktúráját, és az első 45 percben több veszélyes helyzetet is kialakítottak. Ezért fontos, hogy megőriztük a kapunkat a góltól, annak pedig örülök, hogy a második félidőben megjöttek a gólok is az első félidő helyzetei után." (dvtk.eu)

Feczkó Tamás: "Arra készültünk, hogy meglepjük az FTC-t, de rúgott gól nélkül nem lehet nyerni. Kevés csapat alakít ki ennyi helyzetet az Üllői úton, de egyet sem tudtunk értékesíteni. Jól kezdtük a mérkőzést, mert a 3. percben ajtó-ablak ziccert alakítottunk ki, majd Dibusz Dénesnek kellett bravúrt bemutatnia. Ugyanakkor a 20. percig az ellenfelünk is több ziccert alakított ki, mert a szélsőink nem jó passzsávokat zártak. Miután az ivószünetben rendeztük a sorainkat, hiába játszott továbbra is mezőnyfölényben a hazai csapat, újabb ziccereket nem tudtak kialakítani. A második félidőre is jól jöttünk ki, azonban pont akkor kaptuk a gólt, amikor legkevésbé volt benne a játékban. Egy eltört lövés után szereztek vezetést, majd egy perc múlva Zubkov óriási bombájával eldöntötte a mérkőzést. Ezt követően becsületből mentünk tovább, előre cseréltünk, de nagyon kevés labdát szereztünk az ellenfél térfelén. Kijöttünk teljesen, de egy kapura lövésen és egy szögleten kívül nem volt veszély a játékunkban. Az FTC ennyivel jobb csapat, gratulálunk neki a mai mérkőzéshez és a bajnoki címhez is!" (dvtk.eu)

EMLÉKEZTETŐ:

Otthon tartotta mind a három pontot a Fradi a DVTK ellen, ezzel nagy lépést tett a bajnoki cím megvédése felé. A meccsen a Diósgyőr védelmének megingásai döntöttek. Így már 9 ponttal vezeti a bajnokságot az FTC 27 forduló után, míg a DVTK nem tudta kihasználni a Mezőkövesd botlását.

A MECCS FŐSZEREŐLŐJE: OLEKSZANDR ZUBKOV

Borzasztóan nagy gólt lőtt. A forduló legszebb találatára joggal nevezhet. A Ferencváros még azelőtt meg tudta duplázni az előnyét, mielőtt a DVTK rendezni tudta volna a sorait, ezzel Zubkov eldöntötte a meccs sorsát.

A MECCS KULCSMOMENTUMAI: A DVTK LABDAVESZTÉSEI 

Az első gól egy rossz felszabadítás után, míg a második Sigér labdaszerzése után született. Amennyiben ezek a labdavesztések nem következnek be, akkor akár pontot is szerezhetett volna a DVTK.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

53. perc: Egy rossz felszabadítás után, Kiss adta a labdát Civicnek, aki megszerezte a vezetés a hazai csapatnak. 1-0!

54. perc: Sigér szerzett labdát, amit Haratin ad ki a szélre Zubkovnak, aki a 16-os jobb sarka elől, hatalmas gólt lő a tulsű felső sarokba. 2-0!

82. perc: Skvarka bal oldali szöglete után Botka Endre fejelt az ötös rövid sarka mellől a bal alsóba. 3-0!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A következő fordulóban Bödéékhez, a bentmaradásért harcoló Pakshoz látogat a Ferencváros, míg a DVTK a kiesés elől menekülő ZTE-t fogadja. Egyik csapatnak sem lesz könnyű dolga – elméletileg.

JEGYZŐKÖNYV

Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 3-0 (0-0)
Groupama Aréna, 2725 néző. 
Játékvezető: Karakó Ferenc
(Georgiou Theodoros, Kóbor Péter; Andó-Szabó Sándor, Csonka Bence).
FTC: Dibusz - Lovrencsics G., Otigba, Botka, Ćivić - Kharatin, Sigér D., Somália - Zubkov, Boli, Isael. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
DVTK: Danilović - Shestakov, Polgár, Szűcs K., Vági - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Rui Pedro, Kiss T. - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Csere: Rui Pedro helyett Molnár G. és Kharatin helyett Vécsei a 60., Kiss T. helyett Cortés a 63., Iszlai helyett Adukor a 64., Boli helyett Sihnevich és Isael helyett Škvarka a 71., Ivanovski helyett Tabaković és Hasani helyett Egerszegi a 75., Sigér helyett Frimpong és Zubkov helyett Tokmac a 77. percben.
Sárga lap: Rui Pedro a 17., Botka a 30. percben.
Gólszerző: Boli (1-0) az 54., Zubkov (2-0) az 55., Botka (3-0) a 83. percben.

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink