FTC-DVTK: az elveszett labdák – A GÓLOK TÖRTÉNETE

Újabb Fradi-lépés az újabb aranyéremért.

Forrás: fradi.hu

Otthon tartotta mind a három pontot a Fradi a DVTK ellen, ezzel nagy lépést tett a bajnoki cím megvédése felé. A meccsen a Diósgyőr védelmének megingásai döntöttek. Így már 9 ponttal vezeti a bajnokságot az FTC 27 forduló után, míg a DVTK nem tudta kihasználni a Mezőkövesd botlását.

A MECCS FŐSZEREŐLŐJE: OLEKSZANDR ZUBKOV

Borzasztóan nagy gólt lőtt. A forduló legszebb találatára joggal nevezhet. A Ferencváros még azelőtt meg tudta duplázni az előnyét, mielőtt a DVTK rendezni tudta volna a sorait, ezzel Zubkov eldöntötte a meccs sorsát.

A MECCS KULCSMOMENTUMAI: A DVTK LABDAVESZTÉSEI 

Az első gól egy rossz felszabadítás után, míg a második Sigér labdaszerzése után született. Amennyiben ezek a labdavesztések nem következnek be, akkor akár pontot is szerezhetett volna a DVTK.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

53. perc: Egy rossz felszabadítás után, Kiss adta a labdát Civicnek, aki megszerezte a vezetés a hazai csapatnak. 1-0!

54. perc: Sigér szerzett labdát, amit Haratin ad ki a szélre Zubkovnak, aki a 16-os jobb sarka elől, hatalmas gólt lő a tulsű felső sarokba. 2-0!

82. perc: Skvarka bal oldali szöglete után Botka Endre fejelt az ötös rövid sarka mellől a bal alsóba. 3-0!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A következő fordulóban Bödéékhez, a bentmaradásért harcoló Pakshoz látogat a Ferencváros, míg a DVTK a kiesés elől menekülő ZTE-t fogadja. Egyik csapatnak sem lesz könnyű dolga – elméletileg.

JEGYZŐKÖNYV

Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 3-0 (0-0)
Groupama Aréna, 2725 néző. 
Játékvezető: Karakó Ferenc
(Georgiou Theodoros, Kóbor Péter; Andó-Szabó Sándor, Csonka Bence).
FTC: Dibusz - Lovrencsics G., Otigba, Botka, Ćivić - Kharatin, Sigér D., Somália - Zubkov, Boli, Isael. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
DVTK: Danilović - Shestakov, Polgár, Szűcs K., Vági - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Rui Pedro, Kiss T. - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Csere: Rui Pedro helyett Molnár G. és Kharatin helyett Vécsei a 60., Kiss T. helyett Cortés a 63., Iszlai helyett Adukor a 64., Boli helyett Sihnevich és Isael helyett Škvarka a 71., Ivanovski helyett Tabaković és Hasani helyett Egerszegi a 75., Sigér helyett Frimpong és Zubkov helyett Tokmac a 77. percben.
Sárga lap: Rui Pedro a 17., Botka a 30. percben.
Gólszerző: Boli (1-0) az 54., Zubkov (2-0) az 55., Botka (3-0) a 83. percben.

REAKCIÓK: FRISSÍTVE

Hétfő, 8.51:

FTC-DVTK: Feczkó már kihirdette a bajnokot - reakciók - NB1.hu

 

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink