FTC: Cristian Ramírez edzésre jelentkezett

Budapest – A Fradi balhátvédje követte a magyar válogatott Eb-meccseit.

Forrás: fradi.hu

Visszatért a Ferencvároshoz Cristian Ramírez. A zöld-fehérek ecuadori játékosa az elmúlt időszakot válogatottjánál töltötte, amellyel a 100 éves Copa Américán szerepelt. Ecuador a csoportkörből a második helyen jutott tovább, majd rendkívül szoros mérkőzésen esett ki a házigazda amerikaiakkal szemben. A negyeddöntős találkozón a Fradi futballistája is remekül helytállt.

 

A Ferencváros délelőtti edzésén újra ott volt Cristian Ramírez, aki a tréning után a Copa Américáról, családjáról és a magyar válogatottról is beszélt a klub honlapjának.

 

– Nagyon örültem, hogy ismét ott lehettem a válogatottban, főként, hogy egy ilyen különleges eseményen, a centenáriumi Copa Américán vettünk részt – mondta Cristian Ramírez. – Az USA elleni mérkőzésen 20 percet játszhattam. Nem voltam ideges a beállásom előtt, nagyszerű érzés volt, amikor az edzőm jelezte, hogy számít rám. Készen álltam a bevetésre! Tele volt a stadion, fantasztikus hangulat volt a mérkőzésen, ez pedig még különlegesebbé tette a pillanatot.

 

Leo becenévre hallgató balhátvéd még a Copa América előtt hazalátogatott Ecuadorba, otthonában pedig sikerült teljesen feltöltődnie.

 

– A torna előtt találkoztam a családommal. Ilyenkor nálunk az a szokás, hogy mindenki főz a másiknak, az egész olyan, mint egy nagy parti – folytatta a Fradi játékosa. – Édesanyám hagyományos ecuadori ételekkel, például hallal lepett meg. Mindenki szereti a főztjét, egyszer ki kellene próbálnotok. Mindig nagy erőt ad, ha a családomat boldognak látom, és érzem a támogatásukat. Így volt ez most is.

 

Bár Cristian Ramírez is épp egy kontinensbajnokságon szerepelt, eközben sem feledkezett meg csapattársairól, így figyelemmel kísérte a magyarok Európa-bajnoki remeklését is.

 

– Természetesen, én is követtem az Európa-bajnokságot, a magyar válogatott mindegyik mérkőzését láttam. Remekül futballoztak, így ezúton is gratulálok nekik – tette hozzá az ecuadori hátvéd. 

Legfrissebb híreink