FTC: bejelentés a magyar válogatott játékosról

Döntöttek a zöld-fehérek.

Forrás:

Korábban ugyan az is felmerült, hogy Leandro távozik a Fraditól, de a zöld-fehérek bejelentették, hogy a rutinos futballista marad a bajnokcsapatnál. Leandro eddig hatszor-hatszor nyerte meg a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát. Íme a Fradi közleménye:
 
"Újabb megállapodást írt alá kedden a Ferencvárossal Leandro de Almeida, azaz a rutinos, sokoldalú, csapatunk színeiben 2004-ben, 2016-ban és 2019-ben is bajnokságot nyerő futballista az új idényben is a Sergei Rebrov által felkészített együttes rendelkezésére áll majd.
 
Leandro 2002-ben a Haladástól igazolt a Ferencvároshoz, mostanáig 176 tétmérkőzésen szerepelt a Fradiban, a hazai sorozatokon kívül 2004 őszén pályára lépett az akkor még UEFA Kupának hívott európai klubsorozat csoportkörében is. Leandro abban az évben kapott először meghívót a magyar válogatottba, melyet mostanáig – legutóbb 2015 októberében Görögországban – 16 alkalommal szolgált.
 

A szurkolóink körében is népszerű Leo idegenlégiósként is megállta helyét: még első Fradi-korszaka alatt kölcsönben szerepelt a brazil Atlético Paranense színeiben, amellyel a dél-amerikai Bajnokok Ligájának megfelelő Libertadores Kupában ezüstérmet nyert. Később a ciprusi Omonia tagjaként bajnoki címet és kupát, valamint Szuperkupát nyert, miközben 2009-ben újra itthon, a Debrecennel szerepelt a Bajnokok Ligája csoportkörében (nem mellesleg a hajdúságiakkal három bajnoki elsőséget ünnepelhetett).
 
Leandro 2015 óta szolgálja újra a Ferencvárost, második Fradi-korszakában három Magyar Kupát és két bajnoki címet nyert.  
 
Többször viselhette a csapatkapitányi karszalagot is, csapatunk legutóbbi, harmincadik bajnoki elsőségéből 29 mérkőzésen pályára lépve vette ki a részét.
 
A keddi bejelentésnek köszönhetően kijelenthető: a történet az új idényben folytatódik."

Legfrissebb híreink