FTC: Az új Nagy Ádám? A legjobb akar lenni - Lisztes

Budapest – „Van két-három egészen kiemelkedő labdarúgó.”

Forrás: tempofradi.hu

A Ferencváros korábbi legendás játékosa, a 40. születésnapját ünneplő Lisztes Krisztián, aki egy éve újra a Fradit erősíti – az utánpótlást irányító Theo Schneider mellett koordinálja korosztályos együtteseket, emellett játékosmegfigyelőként is segíti a Ferencvárost –, elmondta, ki lehet az „új Nagy Ádám.”

 

A fradi.hu újságírója felvetette Csernik Kornél nevét, akiről így vélekedett Lisztes:

 

„Egy éve került a Fradihoz, korábban a Kelen SC-ben futballozott, ahol az édesapja edzőként dolgozott. Felnőtt bajnokságban szerepelt, és ez a javára szolgált: gyorsan gondolkodik, a termetéhez képest bátran, jól használja a testét a párharcokban. Thomaséknak az tetszett meg Kornélban, hogy bátran próbál kiemelkedni a csapatból. Nem csak úgy „elvan”, hanem a legjobb akar lenni. Nagyon sok fiatalt láttam az első csapatban korábban, aki megelégszik azzal, hogy játszik, csak az egyszerűt, a „tutit” passzolja, de ezzel nem lehet kiemelkedni. Németországban is az van a fiatalokban, hogy neked kell a legjobbnak lenni.”

 

Vajon reális cél, hogy egy évben egy, Nagy Ádámhoz hasonlítható játékos kikerüljön az utánpótlásból?

 

„Persze garantálni nem lehet, hogy minden évben lesz egy ilyen labdarúgó. De az utánpótlás sikerét mindenképp ez adja. Van két-három egészen kiemelkedő labdarúgó, akinek ha a fejlődése töretlen marad, akkor befuthatja azt az utat, amit Ádám is. De ott van például a fiatal kapus Varga Ádám is, ami már féléve a felnőttek között készül. Vagy Lakatos István, Nyéki Márk, Csernik Kornél. Nagyon jó, hogy Thomasék megadják ezeknek a fiataloknak az esélyt. Persze Theóval hallgatnak is egymásra, de emellett sokat „veszekednek” is arról, hogy ki elég jó játékos ahhoz, hogy megkapja az esélyt. A fiataloknak pedig óriási élmény Gera Zolival vagy Hajnal Tomival edzeni. Éppen tőlük lehet ellesni olyan mozdulatokat, amiket én például Balakovtól lestem el. Ezeket pedig az ember mindig be akarja építeni a saját játékába” – mondta a Fradi honlapjának Lisztes Krisztián. 

Legfrissebb híreink