nb1.hu

FTC: a Fradi Tábornak is üzent a légiós

Elmondta, milyen hangulatúak az edzések Csercseszovval.

Idén februárban igazolt a Ferencvároshoz Marquinhos. A Puskás Akadémia ellen gólt és gólpasszt is jegyző brazil játékos a 23. születésnapját ünnepli, ennek apropójából a hétfői edzés után a klubhonlap készített vele interjút – ebből idézünk.

"– Az idén februárban igazoltál a Ferencvároshoz – hogy érzed magad nálunk?

– Nagyon jól érzem magam Magyarországon. Budapest szép város, úgy érzem, a csapattársaim is elfogadtak. A Népligetben nagyon jó körülmények között edzhetünk, a tréningek Sztanyiszlav Csercseszov irányításával pörgősek és jó hangulatúak. A második gyermekem már a magyar fővárosban született, emiatt már mindenképpen ide köt egy szál. 

– Az előző két mérkőzésen gólt szereztél, Felcsúton ezen felül egy gólpasszt is kiosztottál – mit gondolsz, minek köszönhető, hogy most jobban megy?

– Keményen dolgozom azért, hogy megkapjam a lehetőséget. Az utóbbi időszakban a gólok is jöttek, remélem, a többi sem várat sokat magára. A folytatásban is azon leszek, hogy gólokkal segítsem a csapatot, ha számít rám az edző.

– Bár még csak hétfő van, milyen várakozásokkal tekintesz a következő csoportmeccs elé?

– Biztos vagyok benne, hogy a Monaco ellen jó eredményt fogunk elérni. Remélhetőleg itthon tartjuk mindhárom pontot és harcban maradunk a csoportelsőségért.

– Ezen a héten két hazai mérkőzés vár rátok, a Monaco után ugyanis a ZTE is a Groupama Arénában vendégszerepel. Hogy tetszik neked a hazai pályánk hangulata?

– A Fradi szurkolótábora csodálatos, tényleg a csapat 12. játékosa. Nagyon sokat segít nekünk a drukkerek támogatása. Meglepődtem, hogy a szurkolók mennyire szeretik ezt a klubot, Európában ez nem mindenhol van így. A B-közép egy különleges tábor."
 

Mint ismert, a Ferencváros csütörtökön a Monacót fogadja az Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában, ahol a tét az európai kupatavasz is lesz egyben.

Kapcsolódó hírek