Fradi–Újpest: 11 ezer néző előtt remiztek az ősi riválisok

Budapest – A bajnok Ferencváros átaludta az első félidő javát.

Forrás: nb1.hu

A Ferencváros-Újpest derbivel zárult az OTP Bank Liga 32. fordulója. A két, ősi rivális csatájának komolyabb tétje már nem volt, hiszen a Fradi már bajnokként várta a találkozót, míg a liláknak már nem volt esélye odaérni a dobogóra. Persze egy derbinek mindig van tétje, mindig van presztízse, így volt ez szombat este is!

 

A találkozót, jobban, sőt, sokkal jobban kezdte az Újpest, amely már a hatodik percben megszerezte a vezetést a kicsit kényelmesen futballozó FTC-vel szemben. A folytatásban erőlködve próbálkozott a Fradi a lilák fölé kerekedni, de rengeteg hiba jellemezte a Doll-csapat játékát. Apropó Thomas Doll! A német szakember a nagy tanácstalanságban addig jutott, hogy Ramirezből jobbhátvédet, míg Leandróból balhátvédet faragott. A változtatás nem hozta meg a kellő hatást, hacsak nem az volt a cél, hogy újabb lehetőségeket teremtsen az Újpestnek. Vélhetően utóbbi meg sem fordult Doll fejében, ennek ellenére Lencse perdítése után már kettővel vezettek a vendégek. A meglepő eredmény azonban nem sokáig állt a Groupama Aréna eredményjelzőjén, hiszen Balajcza rossz kijövetele után a félidő végén visszajött a meccsbe a Fradi, így csak egygólos hátránnyal várhatta a folytatást a bajnok.

 

Decemberben egy góllal nyert az Újpest az FTC-arénában, de hogy ez ne ismétlődhessen meg, arról láthatóan tenni akart a Fradi. Doll kettőt cserélt a szünetben, míg a játékosai érezhetően feltüzelt állapotban jöttek ki a második félidőre. Leginkább az a Böde Dániel, aki a téli meccsen az ötödik percben súlyos sérülést szenvedett, de szombat este kettőzött erővel küzdött, hogy betaláljon a tavaszi derbin. Az egyenlítő találatot azonban nem a zöld-fehérek gólzsákja, hanem az Újpest védője, Litauszki szerezte. A második hazai gól jót tett az addig is remek színvonalat hozó meccsnek, egyik csapat sem elégedett meg az egy ponttal, de egy hajszállal a Ferencváros játékában volt benne az újabb találat. Nebojsa Vignjevics a hajrában bedobta titkos fegyverét is, Kabát Péter személyében, de az Újpest ikonja sem tudta bevinni a három pontot érő találatot, így a derbi döntetlennel ért véget. Jogosan.

 

Ferencvárosi TC–Újpest FC 2–2 (1–2). A mérkőzés élő közvetítése a linkre kattintva olvasható!

 

Legfrissebb híreink