Román bajnokság: fradisták csatája a kispadon

Iasi – Miriuta tovább varázsol, Neagoe nem küldhette a pályára Bőlét a Poliban.

Forrás:

Vasile Miriuta és Eugen Neagoe személyében két egykori ferencvárosi labdarúgó csatázott egymással a kispadon a román élvonal legutóbbi, az alapszakasz utolsó előtti fordulójában. A CFR-nek minimum egy pontra volt szüksége a Poli Iasi ellen, hogy maradjon esélye a felsőházi folytatásra, így a kolozsváriak már az első perctől kezdve támadólag léptek fel.

Ennek köszönhetően egy negyedórát követően Larie szabadrúgásával megszerezték a vezetést, amit egészen a 91. percig tartani tudtak, miközben legalább öt száz százalékos ziccert is kihagytak. Ekkor egy csodálatos szabadrúgással egyenlítettek a jászvárosiak, Lacit pedig az infarktus kerülgette.

 Körülbelül 30 másodperc múlva is, de ekkor már örömében, a sokadik helyzetét ugyanis már belőtte a csapat, ezzel pedig begyűjtötték a három pontot. Így a CFR harmadik helyre lépett fel a tabellán, és annak ellenére, hogy mínusz hat ponttal kezdték a bajnokságot, ha az utolsó fordulóban egy pontot szereznek hazai pályán az éllovas Viitorul ellen, résztvevői lesznek a felsőházi rájátszásnak.

„Játékosként már megéltem ekkora drámát, de edzőként el sem tudtam volna képzelni, hogy ilyen is megtörténhet velem. Annak ellenére, hogy fölényes győzelmet is arathattunk volna, végig nyílt volt a mérkőzés, a végén pedig majdnem megsütöttük magunkat. Szerencsénkre a bekapott gól után még volt egy percünk, mi pedig éltünk ezzel” – nyilatkozta Miriuta.

A Poli Iasi magyar labdarúgója, Lukács Bőle ezúttal kimaradt a hazaiak keretéből, mint azt honlapunknak elmondta, négy sárga lapja miatt az eltiltását töltötte.

 

Legfrissebb híreink