Fradi-Vidi: Szabics és a szurkolói szeretet 

Fontos lépcsőfok a Sallói-ígéret betartásához.

Forrás:

Bár sokan szeretnék és álmodoznak róla, az pont most ebben a pillanatban még nem a realitás, hogy az FTC a Bajnokok Ligájából vagy onnan az Európa-ligába jutna megélje a kupatavaszt. Álmodoznak erről egyébként a klub vezetői is, már nyilatkoztak is erről, de egyikük sem mondta, hogy ez most fog bekövetkezni.

Ez azért fontos, mert nagy felzúdulást váltott ki az FTC legfanatikusabb híveinek a köreiben is, hogy a kedvenceik még nem szereztek pontot a csoportban, márpedig az eddigi eredmények úgy alakultak, ahogyan az várható volt, abban viszont igazuk volt, hogy a Celtic elleni, hazai meccsen a hozzáállás sem volt a legjobb.

A bajnokságban viszont az első helyen állt a forduló előtt a Ferencváros, és ebben sincs semmi meglepetés, mint ahogyan abban sem lesz, hogy feltehetően ismét az első helyen végez majd a végén.

Egyik legfőbb kihívója, a Puskás Akadémia továbbra sem tud mit kezdeni a Pakssal, míg a másik vetélytársa, a MOL Fehérvár FC meg a vendége lesz ma délután.

„ A Fehérvár jó formát mutatott az utóbbi időben, sokkal egységesebbnek tűnnek, mint amikor legutóbb találkoztunk velük. Mindkét csapat szempontjából kulcsfontosságú lesz ez a találkozó, hiszen a fehérváriak továbbra is szeretnének az élmezőny közelében maradni. Nem kérdés, hogy kemény és parázs összecsapás lesz, hiszen a magyar bajnokság két élcsapata mérkőzik meg egymással. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok készen állnak a következő időszakra, és a Fehérvár ellen is tudásuk legjavát fogják nyújtani, hogy ezt követően is a tabella élén álljanak. A taktikai felkészültség mellett az a legfontosabb, hogy lelkileg és mentálisan tökéletes állapotba kerüljünk” - mondta Peter Stöger, akit Kubatov Gábor elnöknek már meg kellett erősítenie az állásában.

A MOL Fehérvár FC, akárcsak az elmúlt években, egyelőre most is üldözi és nem megelőzi a Ferencvárost, de mint azt Sallói István sportigazgató az egyik tegnapi nyilatkozatában is megígérte, már a télen megtesznek mindent azért, hogy akár meg is előzzék a zöld-fehéreket.

Sallói érdekes, várható átigazolási fejleményekkel is előrukkolt tegnap...

“Fiatal játékosként, szinte gyerekként, sok szeretetet kaptam anno a Ferencváros szurkolóitól az Üllői úton, ezért hálás is vagyok, felnőttként pedig, a vezetőedzői kinevezésem óta legalább ugyanennyi támogatást és bizalmat kapok a Vidi-szurkolóktól is, ezt szintén nagyon köszönöm. Azt gondolom, hogy az aktuális erőviszonyokkal mindenki tisztában van, mert a közelmúltban a Ferencváros kiemelkedett a magyar mezőnyből az eredményei alapján. Az elmúlt két hétben viszont mindenki azért dolgozott, hogy vasárnap este három ponttal távozzunk az FTC otthonából” - mondta Szabics Imre, aki, ha legyőzi a Fradit, kicsit (reméljük, hogy csak átmenetileg), veszíthet a népszerűségéből a zöld-fehér hívők köreiben, viszont annak mértékbe az egekbe szökhet a fehérváriaknál.

Kezdés 17.30-kor.

Legfrissebb híreink