Fradi-Vidi: Rebrov vs. Carillo

Carillo-t nem érdekli a Fradi sorozata.

Forrás: molfehervarfc.hu

A Ferencváros ellen 46 bajnoki meccs óta egyetlen csapat sem tudott nyerni a Groupama Arénában, tavaly azonban a Fehérvár Magyar Kupa-mérkőzésen 2-1-re nyert a bevehetetlennek tartott várban. Ha ez most szombaton is összejön a piros-kékeknek, akkor még nyílt marad a bajnoki elsőség kérdése, ha viszont a Fradi nyer, akkor, akár oda is lehet adni előre az aranyat a Rebrov-csapatnak.

Rebrov kiállt a magyar játékosokért és a kisebb csapatokért - INTERJÚ - NB1.hu

A Derbi a Derbi, az Örökrangadó az Örökrangadó, a szakmai csúcsrangadó viszont az FTC és a Vidi csatája. Utóbbi nem volt mindig így, de évek óta már így van. Ez az a párosítás, amikor Magyarország jelenlegi két legjobb csapata összeméri az erejét.

"A statisztikái nagyon jók a Fradinak, de itt az idő, hogy megtörjön a sorozata. És egyet ne feledjük, a statisztika sohasem játszik. Van 22 játékos, egy bíró és két asszisztens a gyepen, rajtuk múlik  minden" - nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Joan Carrillo, a MOL Fehérvár FC vezetőedzője. "Minden megtörténhet a fociban. Mi felkészültünk a Ferencváros ellen, és eljött a pillanat, hogy ezt meg is mutassuk egy nagyon jó meccsen. Ahogy látom, a játékosok is várják a találkozót, ahol nyerni szeretnénk. Hiszünk a kemény munkában, és ez adja meg a magabiztosságunkat. Játszani és nyerni megyünk a Groupamába, aztán persze majd meglátjuk, mi lesz az eredmény."

Otigba: kisgyerekként még más volt - INTERJÚ - NB1.hu

2018-ban, az utolsó őszi fordulóban, a MOL Fehérvár FC vendégeként játszott a Ferencváros. Otigba Kenneth a kezdőcsapat tagja volt, próbált mindent megtenni annak érdekében, hogy ne a Vidi nyerje meg 2-1-re a mérkőzést. Biztos, hogy nem gondolta azt, hogy utána jó hosszú szünet következik a karrierjében.

Szerhij Rebrov szerint mit sem számít, hogy a Ferencvárosnak jó a hazai sorozata. "Minden győzelem, minden meccs, amelyen jól teljesítünk, önbizalmat ad a csapatnak, megerősít minket abban, hogy jól futballozunk a pályán. De a statisztika nem segít ebben, szóval nem lehet arra alapozni, hogy ha jók a mutatóink, akkor biztosan meg is nyerjünk a találkozót. Néha persze gondolunk a mögöttünk álló statisztikára, de ez azért annyira nem lényeges.”

Nem tetszik a Vidi edzőjének, hogy most kell játszaniuk a Fradi ellen - NB1.hu

Szakmai csúcsrangadóra kerül sor szombat este, hiszen a címvédő, és jelenleg is első Ferencváros a második helyezett MOL Fehérvár FC-t fogadja a Groupama Arénában. A Fehérvár beragadt a tavaszi rajton, hazai pályán a Honvéd ellen játszott gól nélküli döntetlent, majd az Újpest vendégeként a mérkőzés végén csikarta ki a győzelmet (1-0), hogy aztán ismét pontokat veszítsen Debrecenben (1-1).

Az FTC-MOL Fehérvár FC bajnokit szombaton fél nyolckor rendezik.

Legfrissebb híreink