Fradi-Vidi: álmodozás a jelenben

Túl nagy lehet már a különbség a két csapat között.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

FTC-MOL Fehérvár FC 3-0

Az álmodozás az élet megrontója!

A kijelentés az élet minden területén kegyetlenül igaz tud lenni, a labdarúgásban meg pláne, de ez a szurkolókat egyáltalán nem érdekli.

Mert volt már olyan, nem is egyszer, hogy valóság lett belőle, ezért mindig újra és újra kezdve, mindenki álmodozik.

Az FTC hívei arról, hogy egymás után ötödször is bajnokok lesznek (és, hogy előbb vagy utóbb, de megélik a kupatavaszt a nemzetközi porondon), míg a fehérváriak arról, hogy előbb vagy utóbb, de végre ismét megelőzik a Ferencvárost a bajnokságban, illetve arról is szoktak ábrándozni, hogy az európai kupakalandjaik nem érnek véget már a nyáron, ráadásul kiemelten fájdalmasan.

A mai meccs előtti nyilatkozatában, az egykori népligeti közönségkedvenc, Szabics Imre utalt rá, hogy a két gárda jelenleg (még) nincs egy súlycsoportban, míg Sallói István sportigazgató tegnap arról beszélt, hogy jelentős változások lehetnek majd a télen játékoskeretben, majd hozzátette, ha jól jönnek ki abból az időszakból, akkor akár már a tavasszal megfoghatják a Fradit.

Ezt a mai meccset viszont a jelenben rendezték meg, így az FTC már rögtön az elején a Videoton tudtára akarta adni, hogy melyik csapat játszik otthon, illetve azt is, hogy melyik az erősebb.

Zubkov nagyon okos és szép góllal viszonylag hamar előnyhöz is juttatta a hazaiakat, akiknek a játékosai harcosabbnak, erőszakosabbnak, vagányabbnak tűntek az elején, mint a fehérváriak, akik szintén küzdöttek, de túl sok váratlan elem nem volt a játékukban, a begyakorolt sémákat helyezték előtérbe.

Aztán ahogy telt az idő, a Vidi játékosai is elkezdték ütni a harci dobot, átvették az irányítást, és bizony amikor Petrjak Wingo mellett betört a tizenhatoson belülre balról a 32. percben, akár még 11-est is kaphattak volna, de Berke Balázs a közelben volt és úgy ítélte meg, hogy a Vidi szélsője túl korán kezdte meg és így magától az esését.

A 39. percben Dárdai 24 méteres, jobbösszekötőből megeresztett szabadrúgása után Dibusz bravúrral hárított a bal alsó elől, ezzel is bizonyítva, hogy bizony méltó riválisa a magyar válogatott első számú kapusának, Gulácsi Péternek, aki posztján a Bundesliga egyik, ha nem a legjobbja.

És ami az egyik oldalon nem ment be, az bement a másikon, mert egy perccel később, gyors kontra végén Ryan Mmaee kettőre növelte a hazaiak előnyét. Remek csel és lövés után.

Fordulás után próbált újítani a Videoton, de az igazi átütőerő és a váratlan megoldások hiányoztak a játékából, az 56. percben Uzuni gólja meg aztán tényleg végleg eldöntötte a három pont sorsát.

Utána a mezőnyben történt a legtöbb esemény, majd a 79. percben Ryan Mmaee átengedett egy 11-est Laidouninak (az ítélet meghozatala után beszélgettek egymással), aki kissé túl hanyagul végezte el és a jobb alsó sarok mellé helyezett.

A Fradi teljesen megérdemelten győzött, Funsho kiállítása már nem számított a legvégén.

A két csapat között jelenleg 8 pont a különbség a tabellán és az FTC-nek van még elmaradt mérkőzése. Így a Vidinek nagyon be kellene igazolnia a télen, ha le akarná hagyni a Fradit, de az igazság az, hogy a zöld-fehérek már most is kiemelkednek a mezőnyből, így nem látni, hogy mikor és kik ellen ne szerezne sorozatban pontokat...


A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: DIBUSZ VS. DÁRDAI
Jó kis szabadrúgást eresztett meg a Vidi tehetsége a 39. percben 24 méterről a jobbösszekötő helyéről a bal alsó irányába, de Dibusz eszén és a tudásán sem tudott túljárni. Ekkor még 1-0 volt az eredmény, de 1 perccel később már 2-0 volt...

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: BERKE BALÁZS
A 32. percben merész döntést hozott a Wingo-Petrjak csatánál a tizenhatoson belül, de közel volt az esethez, határozottan nem avatkozott közbe és a VAR szerint sem volt 11-es... Az eset 1-0-nál történt.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:
10. p.:
Civic nyesett középre balról, Heister elnézte a labda ívét, így Zubkov az ötös jobb sarkánál lekezeli a labdát, kicselezi Stopirát, majd hét méterről ballal a jobb felső sarokba bikázott, Rus hiába ugrott a gólvonalon, nem tudta kifejelni. 1–0!

40. p.: Laidouni indított kontrát, Ryan Mmaee megindult a jobbösszekötő helyén, a tizenhatos sarkánál bebőrözte Stopirát, majd 14 méterről szétbikázta a jobb alsó sarkot. 2-0

58. p.: Szendrei figyelmetlen, majd Zubkov indítja a balon Ryan Mmaeét, aki ballal a becsúszó Rus lába között középre ad, Stopira elkésik,így Uzuni középről, jobbal a kapuba lő. 3–0!


JEGYZŐKÖNYV:

Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 3-0 (2-0)
Groupama Aréna, 8719 néző, v.: Berke
Ferencváros: Dibusz - Wingo (Botka, 66.), Blazic, S. Mmaee (Nguen, 59.), Civic - Vécsei (Besic, 59.), Laidouni - Zubkov (Mak, 87.), Marin, Uzuni (Zachariassen, 59.) - R. Mmaee
MOL Fehérvár: Kovács D. - Fiola, Rus, Stopira, Heister (Hangya, 86.) - Nego, Szendrei (Alef, 66.), Makarenko, Dárdai (Bamgboye, 63.) - Kodro (Nikolics, 86.), Petrjak
gólszerzők: Zubkov (10.), R. Mmaee (40.), Uzuni (58.)
sárga lap: Blazic (37.), Vécsei (47.), Besic (70.), Nguen (94.), illetve Heister (22.), Makarenko (52.), Kodro (65.), Fiola (69.), Petrjak (72.)
kiállítva: Bamgboye (93.)

KÖVETKEZŐ FELADAT:
A Fradi a Betis vendége lesz az El-ben csütörtökön, a bajnokságban utána a Kövesdhez látogat, míg a Vidi a Gyirmótot fogadja majd.

Tabella a linkre kattintva érhető el.

REAKCIÓK:

 

Legfrissebb híreink