Fradi-Újpest: nem ilyen meccsre számított az FTC trénere - reakciók

Lesz mit visszanéznie a lilák vezetőedzőjének.

Forrás: Bakonyi Péter

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Ferencváros 3-1-re legyőzte az Újpestet.

A találkozó lefújását követően így értékeltek a vezeteőedzők:

Peter Stöger (Ferencváros): ,,A vasárnapi egy nagyon fontos győzelem volt számunkra, boldog vagyok, hogy megszereztük a három pontot. Lenyűgöző volt az atmoszféra, köszönjük ezt a hangulatot a szurkolóinknak. Jól kezdtük a mérkőzést, de az első 20-25 perc után nem úgy folytattuk, ahogy a kezdeti lendület diktálta. Bizonyos helyzetekben nem voltunk elég gyorsak, máskor pedig másképpen szerettük volna megjátszani a labdákat. Az ellenfél elég jól helytállt emberhátrányban is . Nem számítottam arra, hogy a meccs végéig izgulnunk kell majd, hiszen jól kezdtünk, megszereztük a vezetést, sőt, ezt követően emberelőnybe is kerültünk. Később az Újpest összeszedte magát, mi pedig nem játszottunk elég tisztán, sokkal több helyzet kialakítására törekedtünk. 2-1-nél tudjuk, hogy bármi megtörténhet, jöhet bármi, ami megváltozathatja a mérkőzés kimenetelét, de a mi hibánk, hogy az első 20 perc után így alakult a derbi. Szerettünk volna 90 percig úgy játszani, mint a meccs elején."

Arra a kérdésre, hogy hogyan éli meg az eddigi sikereket, így válaszolt az osztrák szakember:

,,Az elmúlt időszak rendben volt. Vasárnap nem volt minden tökéletes, de úgy gondolom, hogy a fejlődéshez mindenképpen idő kell. A derbivel kapcsolatban azért nem vagyok elégedett, mert az első 20 percben azt a stílust képviseltük, amit a jövőben is látni szeretnék, utána viszont nem. A mérkőzés elején azt gondoltam, hogy nagyobb fölénnyel tudunk majd nyerni. Mindenesetre örülök, hogy egyre több játékos tért vissza a sérülésből és egyre bővebb kerettel tudunk dolgozni – válaszolta az osztrák tréner, majd a következő felvetésre reagálva elmondta: a derbi más volt, mint a többi eddigi bajnoki. - Belülről is érezhető volt, hogy ez egy különleges mérkőzés, az utóbbi három napban mindenki erről beszélt. Hihetetlenül jó volt a hangulat, néha azt éreztem, hogy jobban élvezem a stadion atmoszféráját, mint a pályán mutatott játékot."

Michael Oenning (Újpest): ,,Ez az utóbbi évek egyik legkiélezettebb derbije volt. Nagyon nehezen kezdődött számunkra a meccs a tizenegyes miatt. Vissza kell még néznem a szituációt. Nagyon felkészültünk erre a meccsre, az első gól nagyban befolyásolta a taktikánkat, mert kontrára készültünk. Aztán jött a kiállítást, okosabban kellett volna döntenie a játékosnak – ezt is vissza kell néznem még. A második gólnál is volt lesgyanú. Kettő-null után, amikor senki nem hitte, hogy van reális esélyünk, akkor elkezdtünk nagyon bátran focizni, egyre több és több lehetőséget hoztunk össze. A szépítő találat a legjobbkor jött, büszkévé tett. Nagyon bátran is jöttünk ki a második félidőre, egyre több támadót dobtam be. A végén sajnos Simon ziccere kimaradt. A harmadik gól már nem számított, boritékolható volt. Ma egy olyan csapatot láthattunk, amelyik hisz magában. Ha így folytatjuk, akkor nem lesznek gondjaink.

Nem a tabellát figyelem, hanem a teljesítményt. Persze hogy csalódott vagyok, őszintének kell lennünk, bár van bennünk potenciál, de nagyon sok hibát vétünk, ezért vagyunk a tabella alján. De reálisnak kell lennünk, ebben a stadionban nem hétköznapi játszani. Büszke vagyok a srácokra.

Diaby nagyon fiatal, nagyon tehetséges. Egy pillanatnyi hülye döntés miatt jött a kiállítás. Még tanulnia kell, de nagyon gyors, nagyon erős. A két pirosa nyilván nem jó, de a bizalmam töretlen benne." (ulloi129.hu)

Legfrissebb híreink