Fradi-Újpest: Doll úgy kezdte, hogy gratulált Rossinak

Budapest – Így látta a két szakvezető a Derbit.

Forrás:

Mint ismeretes, 2-0-ra nyerte meg a Ferencváros a Derbit, a lefújás után a két klub honlapja az alábbi edzői nyilatkozatokat tette közzé.

 

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője:„Azzal szeretném kezdeni, hogy a Honvédnak, valamint kollégámnak, Marco Rossinak gratulálok a bajnoki címhez. Azt gondolom, hogy egy teljesen más arcú Ferencvárost láthattunk a múlt héthez képest. A héten azon dolgoztunk, hogy sokkal stabilabb, kompaktabb legyen a csapat. Ezt a fiúk megoldották! Nagyon keveset engedtünk az ellenfélnek, nagyon jó labdákat íveltünk előre, a támadósorba. Sokkal hamarabb eldönthettük volna ezt a mérkőzést. Nagyszerű volt a hangulat a stadionban, köszönetet szeretnék mondani a szurkolóinknak, akik az utolsó bajnoki mérkőzésen is támogattak bennünket. Az volt a legfontosabb, hogy a játékosok, a csapat önbizalmat szerzett a szerdai Magyar Kupa döntőre. Most regenerálnunk kell, van sansz rá, hogy néhány sérült játékosunk felépüljön a döntőre, várjuk már a találkozót! Nagyon szép dolog lenne, ha tele lenne a stadion szerdán, és drukkereink támogatnának bennünket a döntőben is!

 

Egy újságírói felvetésre, miszerint sima volt a Derbi, így reagált Thomas Doll.

 

Így ünnepelte meg a Ferencváros a Derbi-győzelmet - NB1.hu

Ferencváros-Újpest 2-0 videó

- Egy mérkőzés során soha nem nyugodt az ember, mert tudom, hogy akár a végén is eshet egy-egy gól. A hét során jó érzésem volt, látszott, hogy jól érzik magukat a játékosok, jól dolgoztak. Fontos, hogy nem kaptunk gólt, és látta a csapat, hogy mit kell tennie, hogy egy ilyen találkozót megnyerjen. Dicséret illeti a fiúkat. Természetesen szívesen lettünk volna harmadikok, de sajnos a szezon során túl sok pontot elajándékoztunk – válaszolt a tréner.

 

A német szakvezető arra a kérdésre is felelt, lát-e előrelépést a magyar bajnokság színvonalában.

 

- Az egész idei bajnokság egy kicsit furcsa volt, már ősszel is. Nem volt egy olyan csapat sem, amelyik nagyon el tudott volna húzni a többiektől, mindenki sok pontot veszített, a Vidi és a Honvéd is csak a végén tudott elhúzni. A különböző csapatokban látni reménykeltő játékosokat, és néhány csapat taktikailag is fejlődött. Sokat kell még dolgozni, de jó úton jár a magyar bajnokság – zárta szavait Thomas Doll.

 

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője:„Az eredeti koncepció az volt, hogy középen lezárjuk a területeket és minél kevesebbszer engedjük a hazai játékosokat labdához. Sajnos ez nem sikerült, sok hibával futballoztunk, amelyeket a zöld-fehér csapat kihasznált ellenünk. Könnyű gólokat kaptunk, és ennek meg is lett a következménye.”

 

 

Legfrissebb híreink