Fradi-Újpest: Dibusz kritizált, Uzuni a szurkolókat emelte ki - reakciók

Milyen mentalitás kell az Európa-ligában?

Forrás: FTC/Facebook

Ahogy vasárnap jeleztük, a Ferencváros nyerte meg a Derbit. A zöld-fehérek hazai környezetben 3-1-es győzelmet arattak az Újpest ellen. 

A találkozó utolsó gólját Uzuni szerezte. Az albán légiós a meccs után a Fradi Médiának a szurkolók szerepét is kiemelte:

"Fontos meccs volt nekem ez az Újpest ellen, hiszen ez a Derbi. Ma a szurkolókért játszottam. Ez az összecsapás nem arról szól, hogy ki tud gólt lőni és ki nem, hanem azokról a szurkolókról, akik hisznek bennünk és szeretnek minket. Az első félidőben fantasztikusan játszottunk, az első húsz percben mi domináltunk, de ezt követően is a mi kezünkben volt a mérkőzés, igaz, emberelőnyben könnyebb dolgunk volt. Ha többször szeretnénk betalálni, több helyzetet kell kidolgoznunk. Az Európa-ligában más meccsek várnak ránk, ott más motivációval fogunk játszani. Most ünnepelnünk kell, valamint fel kell töltődnünk az El-re, ott pedig a maximumot kell nyújtanunk" - nyilatkozta Uzuni. 

A siker ellenére Dibusz Dénes nem volt maradéktalanul elégedett. Az FTC kapusa az M4 Sportnak így összegezte a látottakat:

"Nem ez lesz a kedvenc Derbim, annak ellenére, hogy sikerült megnyerni. Megnehezítettük a saját dolgunkat. Jól kezdtünk, megszereztük a vezetést, emberelőnybe kerültünk, ennél jobb forgatókönyvet nem is lehetett volna megálmodni. Aztán valamiért mégis visszavettünk. Azt gondoltuk, hogy megvan ez a meccs, és nem kell bele annyi munkát tenni. Ezen meccs közben nehéz változtatni. Én is próbáltam a srácok figyelmét felhívni, hogy ez nem elég. Az Újpest nem esett össze, mi nem voltunk kellően agresszívak, így ők is ki tudtak alakítani lehetőségeket. Ebből tanulnunk kell, egy ilyen meccsen azt nem engedhetjük meg magunknak, hogy a 80. percben az ellenfélnek óriási lehetősége van az egyenlítésre. Pozitív, hogy a MOL Fehérvár és az Újpest elleni meccset is győzelemmel zártuk. A Betis ellen sokkal több kell, ez nem is kérdés. Bízom benne, hogy a csütörtöki meccs más képet fog mutatni. Nagyobb elszántsággal, odaadással és győzni akarással kell pályára lépni, mert csak így lehetünk sikeresek" - mutatott rá Dibusz. 

Legfrissebb híreink