Fradi: újabb közlemény a meccslátogatásról

Hivatalos bejelentés.

Forrás: fradi.hu

A Ferencváros közleménye:

"Fontos információk a hazai bajnoki mérkőzésekre a Groupama Arénába való belépéssel kapcsolatban.

Amint arról korábban ITT beszámoltunk, a Ferencvárosi Torna Club a 241/2020 (V.27.) Kormányrendelet alapján úgy döntött, hogy a Groupama Arénában június 7-én, vasárnap este 21.05 órától sorra kerülő FTC-DVTK labdarúgó bajnoki mérkőzésre lehetőséget biztosít a belépésre minden 65 év alatti, akár egész évre, akár tavaszra szóló B vagy C vagy D (családi) szektorba érvényes bérlettel rendelkező szurkolójának, valamint azoknak a 65 év alatti szurkolóknak, akik korábban megvásárolt - B vagy C vagy D (családi) szektorba érvényes jeggyel rendelkeznek a DVTK elleni meccsre.

A belépéssel kapcsolatos szigorú előírásokról, valamint a további tudnivalókról KORÁBBI KÖZLEMÉNYÜNKBEN ITT adtunk tájékoztatást.

FONTOS INFORMÁCIÓ, hogy a bajnokira érvényes belépési lehetőség NEM érvényes azon szurkolóinkra, akik a május 20-án közzétett közlemény alapján visszatérítést igényeltek (vagy a mérkőzés napjáig igényelnek) akár a bérletük, akár a megvásárolt jegyük esetében. A már elküldött visszatérítési igény nem visszavonható.

Fradi-DVTK: így juthatnak be Fradi-szurkolók a meccsre - NB1.hu

 

További fontos tudnivalók:

-          Bár a kormányrendelet kihirdetésével kapcsolatban természetes és érthető módon hirtelen megnőtt az érdeklődés a bajnoki mérkőzésekre való belépéssel kapcsolatban, egyelőre ez a lehetőség csak a fent leírt módon, a 65 év alatti, visszatérítést korábban nem igényelt bérletesek, és a korábban megvásárolt érvényes jeggyel rendelkezők részére áll nyitva. Az FTC ezzel is méltányolni kívánja bérletesei hűségét, akik évek óta kiemelt figyelmet kapnak klubunktól, számtalan esetben korábban is vagy csak ők vehetnek részt bizonyos rendezvényeken, vagy elsőként értesülhetnek bizonyos lehetőségekről, előnyt élvezhetnek vásárláskor. Akik korábban a visszatérítést választották, ők is hozzájuthatnak a pénzösszeghez, a szurkolói kártyára visszahelyezett pénzösszeg a jegypénztárban felvehető. A bérlettel és korábban vásárolt jeggyel nem rendelkező, de a mérkőzés iránt érdeklődő szurkolók türelmét és megértését kérjük, de jegyvásárlás egyelőre nem lehetséges.

-          Az FTC tisztában van vele, hogy nagyon sok hűséges, 65 év feletti szurkolója nem tud most kilátogatni az arénába, hogy a helyszínen buzdítsa a csapatot, de idős drukkereink megértését és türelmét is kérjük! Kérjük, fogadják el, hogy a legfontosabb továbbra is az emberi élet és az egészség védelme. Megeshet, hogy valaki vállalná a kockázatot önként, de az FTC mint felelős klub, nem teheti meg, hogy kockáztassa idős szurkolói életét és egészségét. Magyarország Kormánya a 40/2020 (III.11) Korm. rendelettel Magyarország egész területére a COVID-19 járvány terjedése miatt egészségügyi veszélyhelyzetet hirdetett ki. Ezt követően a védekezés első szakaszában több olyan korlátozó kormányrendelet jelent meg, melyek a járvány berobbanásának elkerülése érdekében szabályozták életünket. Ilyen volt például a 71/2020 (III.27.) Korm. rendelet, amely a kijárási korlátozásról fogalmazott meg rendelkezéseket. Ezen rendelet emelte ki először azt, hogy a 65. év feletti személyek fokozott veszélynek vannak kitéve. A különleges jogrend adta lehetőséggel Magyarország Kormánya és az Operatív Törzs kellő időben, gyors és megfelelő döntéseket hozott, ugyanakkor a magyar állampolgárok szabály követően, és fegyelmezetten jártak el. Ennek volt köszönhető, hogy hazánkban a megbetegedések, valamint a halálesetek száma csökkent, s mára már olyannyira, hogy kézzel fogható és indokolt a veszélyhelyzet megszüntetése. Mindannyian tapasztalhatjuk, hogy Magyarország Kormánya az utóbbi időkben – a javuló egészségügyi helyzetnek köszönhetően – enyhítő rendeletek hoz, de ez nem azt jelenti, hogy a járványveszély megszűnt. A védekezés második szakaszában a járványügyi készültség fenntartására szükség van, és továbbra is szükség van a magyar állampolgárok felelősségteljes magatartására, a hatályos védelmi intézkedések betartása mellett. A védekezés jelenlegi szakaszában Magyarország Kormánya továbbra is fenntartotta a 65 év feletti magyar állampolgárokkal kapcsolatos védő rendelkezéseket, s azokon nem enyhített, kiemelve ezen személyek veszélyeztetett helyzetét. A Ferencvárosi Torna Club betartotta, és betartja a Magyar Kormány, valamint az Operatív Törzs rendeleteit, és ajánlásait. Ennek okán a rendeletekkel, és az ajánlásokkal összhangban védi, és óvja a 65 év feletti szurkolóinak egészségügyi helyzetét.

Az FTC minden, az idei bajnokságból hátralévő hazai mérkőzésére biztosítani kívánja és biztosítani tudja a bérletes szurkolók helyét a fenti feltételekkel."

Legfrissebb híreink