Fradi-Puskás: óriási sorozat szakadhat meg - ELŐZETES

Felfokozott hangulatú bajnoki a BL-csoda tükrében.

Forrás: fradi.hu

Az NB I 6. fordulójában vasárnap délután a Ferencváros a Puskás Akadémiát fogadja.

A zöld-fehérek a BL-csoportkörbe való jutás, valamint lélekben a Juventus, Barcelona, Dinamo Kijev trióra való készülődés közepette együtt ünnepelnek szurkolóikkal a Groupama Arénában, hogy aztán vendégül lássák a listavezető felcsútiakat - nem lesz könnyű találkozó Szerhij Rebrov csapatának, és ezt az ukrán tréner is pontosan tudja.

"A klub, a játékosok, a szakmai stáb és természetesen a szurkolók számára is óriási boldogság, hogy kedden bejutottunk a Bajnokok Ligájába, az pedig külön öröm, hogy csütörtökön az is kiderült, hogy Európa legjobbjait láthatjuk majd vendégül a csoportkörben. Minden ellenfélre maximálisan felkészülünk és mindenki ellen küzdeni fogunk majd, egyelőre azonban a magyar bajnokságra és a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk. Egy nemzetközi kupamérkőzés és egy magyar bajnoki más szint, nehéz az átállás egy olyan meccs után, mint a keddi volt, de vasárnap is mindent megteszünk majd a sikerért. A Puskás Akadémia az eddigiekben is bizonyította, hogy a legutóbbi idény végén elnyert bronzérem nem a véletlen műve volt, ráadásul a csapat tovább erősödött, így biztosan nem lesz könnyű dolgunk ellene" - mondta.

Mindeközben a vendégek arra készülnek, hogy megtörjenek egy nagyon komoly sorozatot: a Ferencváros zsinórban immár ötvenöt hazai bajnoki mérkőzésen őrizte meg veretlenségét.

 

Kiss Tamás, a Puskás játékosa úgy véli, mindenki számára óriási motiváció, hogy BL-résztvevő ellen játszhatnak vasárnap kora este. A 19 éves támadó szerint a Covid-fertőzésből felgyógyult játékosok visszatérése komoly versenyhelyzetet teremt a felcsútiaknál, s az egészséges rivalizálásból sokat profitálhatunk – már a Ferencváros ellen is.

Vanczák Vilmos, a csapat másodedzője megsüvegeli a Fradi BL-selejtezős szereplését, ám hangsúlyozta, a vasárnapi bajnoki meccs teljesen más lesz. A 79-szeres válogatott egykori védő reméli, a zöld-fehérek ellen az elmúlt szezonban mutatott színvonalat és teljesítményt most is hozni tudja a két gárda, és többször is be tudják venni a fővárosiak kapuját, a siker kulcsát pedig a védekezés és a támadás megfelelő egyensúlyának megtalálásában látja.

A felek 2020-ban egyszer találkoztak, május végén 1-1-es döntetlen született.
 

NB I, 6. forduló:

17.30: Ferencváros-Puskás Akadémia (tv: M4 Sport)

Legfrissebb híreink