Fradi-Puskás Akadémia: megvan, ki lesz az NB I egyik legjobbja? -  REAKCIÓK

Szlovák és portugál légiósra kérdeztünk rá.

Forrás: MTI/Szigetvári Zsolt

Hiába szerezte meg a vezetést a 3. percben a portugál Joao Nunes fejesével a Puskás Akadémia, végül a bajnoki címvédő FTC, Isael duplájának is köszönhetően, 2-1-re legyőzte a felcsúti csapatot, így ismét a tabella élére került, igaz, ha a Vidi megszerzi este a három pontot az Újpest ellenI mérkőzésen, akkor a fehérváriak kerülnek majd az első helyre.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatóra Szerhij Rebrov, az FTC mestere érkezett elsőként.

„Mindig nehéz nemzetközi meccsek után az NB I-re koncentrálni. Örülök a játékunknak, két gólunk után is tovább támadtunk, remélem, mindenkinek örömet okoztunk. Néha aggasztó lehet, hogy a végén két ziccert is rontottunk, de annak örülök, hogy intenzíven játszottunk. Ez volt a győzelem kulcsa, ismerjük a felcsútiakat, ők is szeretnek gyorsan és sokat támadni.”

Az előző bajnokságban az FTC nem győzte le a Puskás Akadémiát:

„Tisztában vagyok a statisztikával, eddig hat egymás elleni meccsünkből egyszer győztünk, ezért is volt fontos a siker.”

Robert Mak először lépett pályára az FTC-ben, róla a következőket mondta Rebrov az nb1.hu kérdésére válaszolva:

„Február óta nem volt intenzív játékban. Megérdemelten lépett pályára. Tudom, milyen nehéz az utolsó húsz percben beállni, de továbbra is azon dolgozunk, hogy minél előbb és minél többet játszhasson, mert nagyon jól teljesít az edzéseken.”

Jön a válogatott meccsek miatti szünet, a Fradi nem fog tétlenkedni ez idő alatt az ukrán szakember szerint.

„Nem lehet mit csinálni ezekkel a szünetekkel. Nagyon sok sikert kívánok a válogatottnak, lesznek ott játékosaink. Szombaton lesz edzőmeccsünk, a szünet alatt megfelelően fel kell készülnünk, mert utána heti két fellépésünk lesz folyamatosan.”

Hornyák Zsolt, a felcsútiak szakvezetője nem volt boldog, amikor belépett a sajtótájékoztatóra, viszont, sportszerűen indított:

„Gratulálok a Fradinak! Sajnos a csapatom nagyon passzív volt, főleg a szerzett gól után, ami gyakorlatilag hátrányt jelentett nekünk. Nagyon sok labdát vesztettünk el, Knezevic és Baluta mellé nem tudtunk középre még egy megfelelő állapotban lévő játékost beállítani. Előnyünk után nagyon behúzódtunk, ez nem jellemző ránk, én is meglepődtem. Ez a játékstílus nem hozhat eredményt. A szünetben próbáltunk változtatni, hogy Baluta könnyebben tudjunk szervezni. A játékunk nem volt ideális, túl sokat védekeztünk. Megérdemelten nyert a Fradi, sok hibával játszottunk, a mi játékunkkal nem vagyok elégedett.

Rebrov is utalt rá, hogy a Puskás is szeret dominálni a meccseken, de ez most gyakorlatilag teljesen elmaradt a vendégektől. Hornyák elmondta, őt is meglepte az, hogy a csapata nagyon visszaállt az előnye birtokában.

„Nem volt tudatos, hogy visszaálltunk. Knezevicnek és Balutának vagy a becserélt Urblíknak jobban kellett volna játszania. Nem jöttek ki a kvalitásaik, ez is döntő tényező volt.

Joao Nunes a Mezőkövesd elleni mérkőzésen már játszott 118 percet, az FTC ellen kezdő volt, a 3. percben gólt is szerzett. Az nb1.hu a portugál légiósról kérdezte a felcsúti szakembert:

„Nem volt még száz százalékos állapotban. Sérülés miatt játszott ma, de sajnos őt is érintette a koronavírus. A nyolcvanadik perctől érezni lehetett, hogy elfáradt. Még van fizikai lemaradása, de szerintem a magyar bajnokság egyik legjobb játékosa lesz, jobb oldali védőben, középen, de jobbszélsőként is tudok rá számítani. Több játékosunk is a betegség után tért vissza, nagyon pontatlanok is voltunk, ez alapozta meg az FTC sikerét. Többi mérkőzésen fele ennyi labdát nem veszítünk el.”

Legfrissebb híreink