Fradi: óriási hátrányról beszélt a másodedző

Többet várnak a zöld-fehérek. 

Forrás: fradi.hu

Mint ismert, a koronavírus-fertőzés elleni védekezés elősegítése érdekében az MLSZ zártkapus fordulót rendelt el, így a címvédő Ferencváros is nézők nélkül fogadja a Kaposvári Rákóczi FC-t szombaton. Az NB I 25. fordulójában sorra kerülő mérkőzést megelőzően a zöld-fehérek másodedzője, Máté Csaba a kialakult, új helyzetről és csapata céljáról is beszélt klubja sajtótájékoztatóján.

"Másfajta mentális felkészítést igényel egy olyan mérkőzés, amelyre nem mehetnek be a nézők - kezdte Máté Csaba. - A játékosokkal már beszélgettünk erről, fontos, hogy a meccs előtt ők is olyan állapotba, meccshangulatba kerüljenek, mintha megkapták volna a megszokott támogatást a lelátóról. Természetesen mi is sajnáljuk a kialakult helyzetet, világos, hogy Magyarországon talán mi kerültünk a legnagyobb hátrányba azzal, hogy nem engedhetünk be nézőket, de a döntéshez nekünk is alkalmazkodnunk kell. Ez egy pillanatnyi állapot, amely bármikor változhat. Bízunk benne, hogy hamarosan minden visszakerül a régi kerékvágásba."

A NB I-et vezető Ferencváros a múlt heti, zalaegerszegi botlása miatt (1-1) csak egy ponttal előzi meg legfőbb riválisát, a MOL Fehérvár FC-t, de a címvédő két mérkőzéssel kevesebbet játszott. Az utóbbi hetek eredményeivel a másodezdő sem elégedett.

"Mind eredményességben, mind pedig játékban többet várunk el magunktól, mint amit az utóbbi hetekben mutattunk. A csapat jobb játékra képes, ezt korábban többször bebizonyítottuk már. A célunk csakis a három pont megszerzése lehet szombaton, a Kaposvár ellen is. A sereghajtó látogat hozzánk, de ne feledjük, hogy sokszor a nehéz helyzetben lévő csapatok ellen a legnehezebb játszani. Maximális koncentrációra és jó teljesítményekre lesz szükség ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést."

A Ferencváros NB I-es meccsen legutóbb 2017. április 15-én, a Vasas ellen (1–2) szenvedett vereséget, óriási meglepetés lenne, ha a sereghajtó szakítaná meg a Fradi veretlenségi sorozatát, hiszen Waltner Róberték mindössze 10 pontot tudtak összeszorgoskodni 24 mérkőzést követően, és már 17 egységnyi a hátrányuk a 10., már nem kieső Paks mögött.

Legfrissebb híreink