Fradi-MTK: küzdelemből jeles

Csapategység pótolta a nagyobb tudást.

Forrás: Ferencváros

FTC-MTK 0-0

Beköszöntött az ősz, egyre többen vannak a magyarok is zárt terekben, melyekben könnyebben terjednek a vírusok, és ez sajnos rányomta a bélyegét az Örökrangadóra is.

Éppen emiatt nem lehetett ott a gólvonal előtt az FTC csapatkapitánya, Dibusz Dénes, a bicepszére való karszalagot meg az a Bogdán Ádám örökölte meg, aki helyettesítette. Botka Endre meg még mindig nem gyógyult meg teljesen.

Nem a korona, hanem egy másik vírus betegítette meg Teodoru Vasziliszt, az MTK megbízott vezetőedzőjét, aki szintén nem lehetett ott a találkozón, így Pintér Ádám, korábbi válogatott focista helyettesítette, aki az MTK-val volt bajnok és második (Szuperkupa-győztes is), a Fradival viszont 2016-ban triplázott, mert mindhárom kiírásban az élen zárt a zöld-fehérekkel.

A vártnál kevesebben foglaltak helyet a lelátón, a sportújságírók között téma is volt, hogy ez azért alakult-e így, mert az FTC közönségének az ínyencebb rétege hozzászokott ahhoz, hogy a kedvenceik csoportkörös mérkőzéseket játszanak a nemzetközi kupákban, vagy azért, mert beköszöntött az ősz és hűvösebb van már...

A biztosat senki nem tudhatta, legfeljebb csak a véleményét mondhatta el.

A hazaiak egyébként letámadással kezdtek, amiben nem volt semmi váratlan és meglepő, ha csak az nem, hogy kevesebb helyzetet tudtak kidolgozni az első félidőben, mint arra számítani lehetett. Sokatmondó volt, hogy az első gólszerzési lehetőség a védő Blazic előtt adódott.

A Fradinál többet volt a labda, de kissé meddőnek bizonyult a játéka, nyilván az sem segítette a hazai csapatot, hogy Ryan Mmaee a 27. percben, feltehetően sérülés miatt, elhagyta a pályát. Helyére az a Franck Boli került, akivel korábban fegyelmezési problémák voltak, így elméletileg fűtenie kellett a bizonyítási vágynak, mert a megbocsátása óta csak a ZTE ellen játszott még.

A szünetre füttykoncert kísérte a Fradit (de végig volt szurkolás). Az MTK hívei szintén lelkesen, de nyilván halkabban biztatták a kedvenceiket, akik harcosak voltak, amiért elismerés illeti őket.

Fordulás után egyre bátrabbak lettek a kék-fehérek, Grozav a 63. percben gólt is szerezhetett volna, de éles lökete után a bal kapufa éléről az oldalhálóba vágódott a zsuga. Az előtte lévő percekben Dimitrovnak volt két lehetősége.

A lelátóról már egyre hangosabban hallatszott a kritika egyik legfontosabb bizonyítéka, a fütty, ami után az FTC felpörgette a játékot. Előbb Boli átadása után Tokmac lőtte ki majdnem a jobb alsót, de Varju lábán kissé irányt változtatott a labda, a szöglet után meg Kovacevic stukkolt a jobb kapufára 8 méterről.

A Fradi tovább növelte a tempót, Uzuni a 73. percben formás akció végén a kapuba is betalált, de a videóbíró, egyébként helyesen, jelezte, hogy lesről tette mindezt, így korai volt a fradisták öröme.

A végére már nagyon, de nagyon nyomott a Fradi, ám a vezetőedzője nélküli MTK még hősiesebben védekezett, mint az első félidőben, amikor rá volt kényszerítve.

A Fradi közelebb, sokkal közelebb állt a győzelemhez, de az egymásért is harcoló vendégek a hozzáállásuk miatt nem érdemtelenül távozhatnak pontosabban a Népligetből.

Ezzel is jobbulást kívánva az edzőjüknek...

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: KOVACSEVICS KAPUFÁJA
Többet volt a Fradinál a labda, több helyzete is volt a hazai csapatnak, és ha a légiós fejese után bemegy a labda, akkor tuti, hogy nyer, mert támadójátékban többet tett érte.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: A KÖZÖSSÉG
Az MTK azért nem kapott ki, mert ameddig az FTC játékosai volt, hogy inkább maguk akartak megoldani helyzeteket, addig a vendégek játékosai egymást is kisegítve tettek meg mindent azért, hogy pontot szerezzenek. Küzdelemből jelesre vizsgáztak.

JEGYZŐKÖNYV:

Ferencvárosi TC-MTK Budapest 0-0
Groupama Aréna, 6907 néző, v.:
Solymosi
sárga lap: Blazic (63.), illetve Ferreira (45+1.)
Ferencváros: Bogdán - Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic (Cabraja, a szünetben) - Vécsei (Somália, 62.), Besic (Laidouni, a szünetben) - Mak (Marin, 76.), Nguen, Uzuni - R. Mmaee (Boli, 28.)
MTK Budapest: Mijatovic - Balázs B., Varju, Ferreira, Herrera - Kovácsréti (Vancsa, 78.), Ramadani, Weir, Dimitrov (Kosznovszky, 85.), Grozav (Kata, 95.) - Miovski (Kocsis B., 85.)
 

KÖVETKEZŐ FELADAT:
Az FTC a Tököl vendége lesz hét közben a Magyar Kupában, majd a bajnokságban Gyirmótra látogat, az MTK Kisvárdán kupázik, majd fogadja a kiesés elől menekülő Lokit.

Tabella a linkre kattintva érhető el. 

Edzői értékelések:

FRISSÍTÉS:

21.05:

Legfrissebb híreink