Fradi-MTK: drámai izgalmak lehetnek az utolsó fordulóban

Javított az MTK rutinos játékosa.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

FTC-MTK 0-3 (0-0)

Mivel a Honvéd nem bírt a Mezőkövesddel (a találkozó 0-0-s döntetlennel végződött), így az MTK-nak maradt esélye a bennmaradásra. Ahhoz, hogy az utolsó játéknapon is legyen sansz az NB I-es tagság meghosszabbítására, a kék-fehéreknek nyerniük kellett a Groupama Arénában. 

A hazaiak már korábban bebiztosították az újabb bajnoki címüket, ettől függetlenül Csercseszov a meccs előtt elmondta, hogy nem akarnak kiengedni. Az orosz tréner ezen a meccsen olyan játékosokat is bevetett, akik korábban kevesebb bizonyítási lehetőséget kaptak. 

Az első félidőben több dolga volt az MTK kapusának, de Mijatovics állta a sarat. Aztán a 22. percben már ő is verve volt, de Tokmac nem sokáig örülhetett, mivel lesről indult. A szünet előtt aztán Futács veszélyesen fejelt, ám Bogdán Ádám védeni tudott.

A térfélcsere után a mindössze 19 esztendős Miknyóczki előtt adódott nagy lehetőség, de nem tudott ezzel élni. A 60. percben aztán a vendég drukkerek ünnepelhettek, mivel Futács Márkó betalált. A hátralévő időben még két gólt szerzett a túlélésért küzdő MTK, így ki lehet jelenteni, hogy nagyon izgalmas lesz az utolsó forduló.

Az MTK hátránya kettő pont a Honvéddal szemben. A kispestiek az utolsó játéknapon a Puskás Akadémia otthonában vizitálnak, míg az MTK a Lokit fogadja.

Érdekesség, hogy ebben az idényben a Fradi nem tudta legyőzni az MTK-t a bajnokságban. A zöld-fehérek a vereség ellenére ünnepelhetnek, hiszen a lefújást követően megkapják a jól megérdemelt aranyérmüket. 

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: FUTÁCS JÁTÉKA

Az MTK rutinos játékosa igazi vezérré lépett elő ezen a meccsen. Érdekesség, hogy a Puskás Akadémia elleni meccsen ziccert rontott, de most javított. 

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: HORVÁTH DÁVID

Bárhogy is alakuljon az MTK sorsa, azt ki lehet jelenteni, hogy a fiatal edző fel tudta rázni a kék-fehér csapatot. 

GÓLOK TÖRTÉNETE:

60. p.: Egy jobbról érkező beadás után Futács mellel vette át a labdát, aztán bal lábbal a jobb alsóba lőtt a tizenhatos környékéről. 0-1!

84. p.: Futácsot ugratták ki, aki az ötös környékéről elrúgta a labdát Bogdán mellett, végül a gólba tartó labdát Miovszki vágta be közelről. 0-2!

92. p.: Miovski passzolt Futácshoz, aki beültette a hintába Blazicsot, végül a bal alsó sarokba küldte a labdát kb 13 méterről. 0-3!

JEGYZŐKÖNYV:

Ferencvárosi TC-MTK Budapest 0-3 (0-0)
Groupama Aréna, 13 199 néző, v.:
Bogár
gólszerzők: Futács (59., 92.), Miovski (84.)
sárga lap: Vécsei (83.)
Ferencvárosi TC: Bogdán - Botka, Blazic (Marin, 67.), Vécsei, Civic (Pászka, 67.) - Esiti (Auzqui, 60.), Besic - Nguen, Laidouni, Gavric (Zachariassen, 60.) - Bassey (Boli, 60.)
MTK Budapest: Mijatovic - Varju, Nagy Zs., Rajkovic, Sluka (Herrera, 90.) - Ramadani, Kata (Horváth A., 71.), Mezei (Spirovski, 71.) - Miknyóczki (Miovski, 58.), Futács, Kovács M. (Vancsa, 58.)

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Az utolsó fordulóban a Fradi a Gyirmót otthonában vizitál, míg az MTK a Lokit fogadja. 

Tabella a linkre kattintva érhető el

FRISSÍTÉS:

22.17:

23.04:

Legfrissebb híreink