Fradi-Loki: győzelmekkel lehet címet védeni - előzetes

Pontot szerezne Vitelki.

Forrás: fradi.hu

Az első fordulóból elhalasztott Ferencváros-DVSC bajnoki meccsel éled fel újra a labdarúgás Magyarországon.

A Ferencváros két meccsel kevesebbet játszva is vezeti az NB I-et, jelenleg 53 pontja van a klubnak, 23 meccs után. Jó esély mutatkozik arra, hogy megvédje a bajnoki címét a fővárosi csapat. Győzelem esetére 6 pontosra növelhetné az FTC az előnyét a Vidivel szemben, és akkor még mindig eggyel kevesebbet játszva, mint a Fehérváriak.

Szerhij Rebrov így nyilatkozott a meccs előtt:

,,Jó ellenfelekkel találkoztunk, a felkészülés szempontjából valamennyi edzőmérkőzésünk hasznos volt. Ezeken a mérkőzéseken nem az eredmény volt az elsődleges, hanem hogy minden olyan játékelemet begyakoroljunk, amelyet élesben is szeretnénk majd alkalmazni. Komoly kihívás vár a csapatra, de az ellenfeleink is szerda-szombat ritmusban fogják lejátszani a hátralévő bajnoki mérkőzéseiket. Számunkra talán némi előnyt jelenthet, hogy az ősszel már átéltünk hasonlót, amikor az Európa Liga csoportkörében szerepeltünk, ám ettől függetlenül nehéz időszak vár ránk. Nem volt egyszerű dolgunk, de a Debrecen ellen mindig nagyon nehéz játszani, kemény ellenfél. Szombaton is a három pont megszerzése lesz a célunk, hiszen csakis győzelmekkel védhetjük meg a bajnoki címünket!"

A DVSC a kényszerleállás előtt a 8. helyig jutott a tabellán, 30 pontot szerezve. A csapatot fenyegeti a kiesés réme, mert csak 2 ponttal előzi a 11., már kieső helyen álló ZTE-t. Győzelmi kényszerben van a csapat, ha be akarja biztosítani a tagságát az NB I-ben.

Vitelki Zoltán ezt mondta el a mérkőzés megelőzően:

,,Nagyon várjuk már, hogy elkezdődjön a Ferencváros elleni bajnoki! A kupacsapatok kivételével mi is egy héttel korábban folytatjuk tovább szereplésünket, de nincs hiányérzetem, úgy vélem, jól sikerült a rövid felkészülésünk. Nagyon motivált játékosokat látok magam előtt, bízom benne, a Groupama Arénában olyan eredményt tudunk elérni, amely klubnak, szurkolónak, futballistának és vezetőnek is jó. A labdarúgók maximálisan átérzik, mennyire fontos minden egyes pont. Ehhez nem lehet hozzászokni, hisz mint minden sport, természetesen a foci sem ugyanolyan szurkolók nélkül. De nem panaszkodunk, hozzá kell szokni, hogy ilyen körülmények között kell majd játszani. Ez a hét a finomításról szólt, igyekeztünk azokra a kiélezett szituációkra kihegyezni a feladatokat, amelyeket a Ferencváros ellen szeretnénk megvalósítani. Éles meccsre számítok, de ha azt az agresszivitást és hozzáállást mutatjuk, melyet a legutóbbi idegenbeli, zöld-fehérek elleni bajnokinkon, illetve ha még magasabb szintű koncentrációval és a hibaszázalékok csökkentésével futballozunk, alkalmasak leszünk rá, hogy pontot tudjunk szerezni akár az FTC ellen is."

Legfrissebb híreink