Fradi-Kisvárda: óvatosság vs. veszélyesség - ELŐZETES

Pontokat rabolhatnak-e a vendégek a Groupamából?

Forrás: groupamaarena.com

Szeszélyes mérkőzésre van kilátás vasárnap a Groupama Arénában - no nem feltétlen az őszi időjárás, sokkal inkább a két csapat közelmúltja alapján. Az Európa-liga csoportkörében is érdekelt Ferencváros ugyanis azt a Kisvárdát fogadja 16 órakor, amely ellen eddigi hat találkozójukból négyet megnyertek ugyan a zöld-fehérek, egy összecsapás sem volt tükörsima. 

Tudja ezt jól a Fradi edzői stábja, így Sergei Rebrov és Máté Csaba is. "Az előző idényben a bajnokságban és a kupában is többször találkoztunk a Kisvárdával, az akkor lejátszott mérkőzésekből már nem indulhatunk ki, mert ez már az új szezon, mindkét csapatnál voltak változások. Koncentrálnunk kell, hiszen a Kisvárda jó erőkből áll, szervezett, erős csapat. Vasárnap újra hazai pályán, a saját közönségünk előtt fogunk játszani, a célunk pedig nem is lehet más, mint a három pont megszerzése.

Ezúttal is azt várom, hogy mindenki kellően motivált és felkészült legyen. Elegendő labdarúgó alkotja a keretünket, úgy érzem, készen állunk Kisvárda elleni bajnokira"

 

- mondta az ukrán a fradi.hu-nak, majd a másodedző hozzátette:

"Az előző idényben elért eredményeink nagyszerűek voltak a Kisvárda ellen, de ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy minden mérkőzésen megszenvedtünk ellene. 

 

A Kisvárda szervezett csapat, olyan játékosai vannak, akik akár egy-egy villanással is képesek eldönteni mérkőzéseket. Fontos lesz, hogy akik részünkről pályára lépnek, azok megfelelő tisztelettel és motivációval játszanak majd. Jó hozzáállással újra sikeresek lehetünk."

Szerető Krisztofer nehéz találkozóra számít. "Pozitív élmény volt, hogy végigjátszhattam a kupameccset, külön öröm számomra, hogy győztes csapat tagja lehetettem. Kicsit szokatlan volt, hogy új poszton kaptam lehetőséget, de néhány kisebb hibát leszámítva szerintem megoldottam a feladatomat. Hogy pályára léphetek-e vasárnap is? Bízom abban, hogy egyre több lehetőséget kapok majd. A Kisvárda ellen nehéz mérkőzésre számítok."

A vendégek közül Tischler Patrik nyilatkozott a klub honlapjának. "MTK-nevelés vagyok, ott töltöttem hosszú éveket, a Ferencváros ellen sok mérkőzést játszottam, de nemcsak a kék-fehérek, hanem az Újpest futballistájaként is. Bárhol is játszik az ember, a Fradi stadionjában fellépni nem akármilyen élmény, remek a szurkolótábor, amelyet az Európa-liga-szereplés még jobban összekovácsolt.

De hát ezért érdemes futballozni, hogy ennyi ember előtt, ilyen stadionban léphessünk pályára. Ha pedig pontot szereznénk vagy elhoznánk mindhármat a Groupama Arénából, az lenne az igazi, mindenesetre a jó futballhoz minden adott lesz, szép stadion, remek pálya, kiváló ellenfél, várhatóan jó idő, sok szurkoló.

 

Biztos vagyok benne, hogy jó mérkőzés lesz” – fogalmazott.

 

A Ferencváros-Kisvárda találkozó vasárnap 16 órakor (tv: M4 Sport) kezdődik a Groupama Arénában.

Legfrissebb híreink