Fradi-késelés: kemény javaslatokat tett az ügyészség

Budapest - Nem járhatnak meccsekre majd az elkövetők.

Forrás:

 
A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség összesen tizennyolc személlyel szemben nyújtott be vádiratot aljas indokból elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés kísérlete, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés, valamint garázdaság bűntette miatt.
 
A vádirat szerint a vádlottak a Ferencvárosi Torna Club futballszurkolói közösség tagjaiként vettek részt a Groupama Arénában 2017. november 04-én megrendezett FTC-DVSC férfi, NB1-es futballmérkőzésen.
 
A mérkőzés szünetében a vádlottak egy kb. harminc – ötven fős csoport tagjaként – miközben többen az arcukat különböző módon eltakarták – rátámadtak egy szurkolói csoport vezetőjére és egy tagjára. A vád szerint a támadás oka az volt, hogy az említett szurkolói csoport a korábban bevezetett szigorúbb biztonsági szabályok miatt a mérkőzések látogatását nem bojkottálta úgy, mint a vádlottak, és ők ezt árulásnak tekintették.
 
A két sértett férfit az egységes és szervezett csoport, köztük a vádlottak, kitartóan bántalmazta, ütötte, rúgta őket, egyiküket többször megtaposták.
 
Az egyik sértett ennek következtében könnyebb, a másik férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A súlyosan megsérült férfi esetében maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt, ennek elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető.
 
A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a vádlottakkal szemben szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban, kilenc terhelt esetében azzal, hogy a bíróság a végrehajtást próbaidőre függessze fel. Emellett a kerületi ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a vádlottakat tiltsa el bármely sportszövetség által megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától, valamint ilyen sportrendezvények helyszínéül szolgáló sportlétesítménybe történő belépéstől.
 

Gondolatébresztő:: íme, a legértékesebb magyar sportolók - NB1.hu

Gondolatébresztő:: íme, a legértékesebb magyar sportolók

Legfrissebb híreink