„Fradi-igazolás(ok) Doll tudta nélkül” – újabb részletek

Le kell rombolnunk egy-két régi illúziót.

Forrás:

Mint jeleztük, nagyon kemény vádakkal illette a mai Nemzeti Sportban megjelent interjújában Thomas Doll az FTC vezetőségét.
 
Többek között az alábbiakat is mondta: „A Fradinál rendre kiárusítottuk a legjobbjainkat, Somália, Roland Lamah, Cristian Ramírez, és akkor Joseph Paintsil esetéről nem is beszélek. Pedig csak együtt kellett volna tartani a társaságot. A helyükre érkeztek persze újak, de úgy nem lehet csapatot építeni, hogy érkezik egy argentin fiú, akit előtte életemben nem láttam labdába rúgni. Volt olyan felkészülésünk, amikor háromnaponta állított be új játékos az öltözőbe, sokszor én is csak kapkodtam a fejemet. Szóval így nem lehet csoportkörbe jutni. Na de ezt hagyjuk is, már most többet mondtam a kelleténél. A szívem csücske lett a Ferencváros, csak ez az, ami számít.”
 
Nem nehéz kitalálni, hogy az argentin játékos Matías Rodriguez. Amikor az FTC bejelentette a szerződtetését, a következőket írta a klub honlapja, a cikkhez videót is mellékeltek, mindkettőt mutatjuk. Előtte azonban fontos megjegyezni, hogy argentin források azt írták, hogy a Fradi 750 ezer dollárt (átszámítva 204.1 millió forintot) fizetett az átigazolásáért.
 
 
 

 
Rodriquez nem zavart sok vizet, 4 bajnoki mérkőzésen kemény 55 percnyi lehetőséget kapott a bizonyításra, éppen emiatt a téli átigazolási szezonban az ecuadori Universidad Católicához igazolt kölcsönbe.
 
De térjünk vissza Doll kijelentésére. A német ugyanis azt mondta, nem látta labdába rúgni főhősünket, mielőtt az FTC játékosa lett volna.
 
Az, hogy csak az edző dönt egy adott játékos leigazolásáról, illúzió, mert egyéb szempontok is számítanak. Elég csak az anyagiakra gondolni. Az, hogykire, mennyi pénz van, az elöljárók dolga. Nyilván mindenki szeretné, ha Antoine Griezmann az Atléticóból a csapatában játszana. De csak kevés klub tudja megfizetni...
 
Az, hogy egy edző mindig elmegy megnézni egy adott kiszemeltet, szintén illúzió. Erre vannak a segítői vagy a direkt játékosmegfigyelők. Arról nem beszélve, hogy a kluboknak adatbázisok állnak a rendelkezéseikre, melyekben a játékosok statisztikai mutatói szerepelnek. Minden klub tudja, milyen posztra, milyen kvalitású futballistát, futballistákat keres. Fontos, hogy milyen taktikával játszik a gárda, mi a klub filozófiája. 
 
Rodriduez esetében a Vladan Csukics játékosmegfigyelő volt az, aki az FTC figyelmébe ajánlotta az argentint – legalábbis az nb1.hu így értesült. További információink szerint Ralf Zumdick, Doll egyik legfontosabb segítője lett volna az, aki személyesen is megnézte volna, ám rokona halála miatt végül elmaradt az utazás.
 
Így Csukics személyes tapasztalatai mellett statisztikai adatok és televíziós felvételek álltak az FTC rendelkezésére, melyek alapján megszületett a döntés a szerződtetésről. Már többször jeleztük az FTC átigazolásaival kapcsolatban, hogy a szakmai stáb és a vezetőség közös döntést hoz meg az igazolásokról, akár érkezőkről, akár távozókról van szó. Ezt az érintettek is többször elmondták már. Egyébként ez minden normálisan működő gárdánál így van, mint utaltunk már rá.
 
Ez azért fontos momentum, mert az nb1.hu úgy tudja, Doll maga is rábólintott az argentin szerződtetésére. Maga a játékos azt mondta a leigazolása bejelentéséről készült videóban, hogy a német szakemberrel is egyeztetett. Igaz, az nem hangzik el, hogy erre mikor került sor. Viszont Thomas Doll a megállapodás bejelentése után egyszer sem mondta azt, hogy a tudta nélkül igazolták az argentint. Márpedig, egy magára emberileg- és szakmailag valamit is adó edző, ha a feje fölött igazolnak, az feláll a kispadról. 
 
Ha nem, akkor csak megélhetési edző.
 
Az FTC még nem reagált az ügyre, ha a Fradi a szavai miatt becsületsértési pert indítana a német ellen, akkor bizonyítania kellene a trénernek az állításait. Ez már nem egy könnyű történet. Attól tartunk, akkor azt mondaná, hogy nem mondta azt, ami a Nemzeti Sportban megjelent.
 
Kollégánk védelmének a reményében bizakodunk benne, hogy a Doll és az NS közötti beszélgetést hangfelvétel őrzi...
 

Legfrissebb híreink