Fradi-DVTK: a magabiztos és a vagány csatája

Az FTC-nél talán csak egy új játszhat, a Diósgyőrnél meg több.

Forrás:

Holnap végre ismét tétmeccs lesz, mert bepótolják a bajnoki címvédő nemzetközi kupaszereplése miatt a második fordulóból elmaradt FTC-DVTK mérkőzést. A Fradi 9 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot úgy, hogy 1 találkozóval kevesebbet játszott, mint a második helyezett MOL Fehérvár FC, míg a DVTK az utolsó úgy, hogy 7 ponttal szerzett kevesebbet eddig a nála 1 összecsapással többet letudó, legrosszabb bentmaradó helyen álló Honvéd.

És akkor térjünk rá a felkészülési időszakok talán legfontosabb szegmensére, az átigazolásokra. 

Csonka András a Budafokhoz került kölcsönbe a zöld-fehérektől, míg a szír utánpótlás-válogatott, az NB III-as kerethez tartozó, de az NB I-ben már bemutatkozott Ammar Ramadan az nb1.hu információi szerint Soroksárra kerül majd kölcsönbe, Csonkához hasonlóan a tavaszi idényre.

Az érkezők oldalán Gera Dániel (MTK és Katona Máté (MTK) is megtalálható, értük Varga Rolandot adta a bajnokcsapat kölcsönbe, míg az amerikai védő, Henry Wingo érkezését tegnap jelentették be.

Diósgyőrben sokkal, de sokkal nagyobb volt eddig a jövés-menés úgy, hogy a jövés viszi a prímet.

Íme, az érkezők listája, akiknél a csapatneveket is  feltüntettük, mert Asmir Suljicot leszámítva, aki az Újpesttel Magyar Kupát és Szuperkupát, a Vidivel meg bajnoki címet szerzett, a többiek nevei még nem csengenek annyira ismerősen a magyar futballbarátoknak:

Goran Milovic (horvát, Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Artur Pikk (észt, KuPS – Finnország), Asmir Suljic (bosnyák-magyar, Maccabi Petah Tikva – Izrael), Diego Zivulic (horvát, Slask Wroclaw – Lengyelország)
Kölcsönbe érkezők: Alen Grgic (horvát, NK Osijek – Horvátország), Marko Malenica (horvát, NK Osijek – Horvátország, legutóbb kölcsönben Lech Poznan – Lengyelország), Luka Marin (horvát, NK Osijek – Horvátország, legutóbb kölcsönben Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Vinko Soldo (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország)

Az utánpótlásból Bánhegyi Bogdán, Jurek Gábor kapott profi szerződést.

A miskolciak inkább a védelmüket igyekeztek a leginkább megerősíteni, a téli edzőmeccseik során a Lokit idegenben 1-0-ra, a Kövesdet otthon 3-2-re győzték le.

A gárdának új vezetőedzője van, Zoran Zekic személyében, aki a bemutatkozó sajtótájékoztatóján eléggé vagánynak tűnt.

Bemutatkozik a DVTK vezetőedzője - élő közvetítés - NB1.hu

 

Azt is elmondta, számára nem opció a kiesés, de az nb1.hu kérdésére válaszolva kijelentette, hogy igaz az, hogy több játékosa sem képes még különböző okok miatt folyamatosan végigjátszani a 90 perceket, így azért jó, hogy sokan vannak, mert tud majd rotálni. Azt viszont hozzátette, hogy egy-két fiatal kölcsönbe kerül majd.

A Fradinál nem valószínű, hogy az újak közül bárki a kezdőcsapat tagja lesz majd, arra tippelünk, hogy a többiekhez a spanyolországi edzőtábor hajrájára csatlakozó Gera Dániel kispados lesz. Katona még lábadozik, az amerikai srác meg ugye a minap érkezett.

A Diósgyőrnél többen is bemutatkozhatnak, ennek ellenére a két szakvezető és a gárdák állapotait illetően elöljáróban annyit lehet elmondani, hogy egy magabiztos (Szerhij Rebrov) és egy vagány edző (Zoran Zekic) találkozik majd, akiknek a csapataiknak az volt a fontos az elmúlt napokban, hogy a Fradi tovább fokozza az erejét, a Diósgyőr meg megtalálja.

És nem szabad elfelejteni, hogy a diósgyőri vezetők hetek óta azt mondogatják, hogy nem volt megfelelő a játékosok erőállapota.

Kezdés szerdán este 20 órakor a Groupama Arénában.

Legfrissebb híreink