Fradi-DVSC: Rebrov szerint nincs nagy jelentősége a Mezőkövesd elleni vereségnek

Sigérben viszont maradt némi hiányérzet.

Forrás: m4sport.hu

A legutóbbi meccsén nagy pofonba szaladt bele Szerhij Rebrov és csapata, 3-0-ra kapott ki Mezőkövesden a Fradi. Ezt a meccset megelőzően utoljára 2019. augusztus 25-én kaptak ki a zöld-fehérek, akkor a Puskás Akadémiától szenvedtek 4-1-es vereséget.

 

Pisont újra király lehet Kispesten, Rebrov Vitelki ellen javíthat - NB1.hu

Már nem csak a kiesés elkerülése miatt folyik ádáz küzdelem az NB I-ben, a címvédő Ferencváros múltheti veresége után, újra nyíltabb a harc az aranyéremért is. Az OTP Bank Liga 23. fordulójában a Debrecen látogat a Groupama Arénába, és biztosan alaposan felpaprikázott Ferencváros vár majd Vitelki Zoltán együttesére, hiszen a zöld-fehérek fájdalmas pofonba szaladtak bele egy hete Mezőkövesden (0-3).

 

Jókor is jöhetett az ébresztő a fővárosiak számára, mert a bajnokság kétharmadánál tart az NB I. A Fradi előnye jelenleg 3 pont a Vidivel szemben, azonban kettővel kevesebb meccset játszottak, mint a Fehérváriak, így ez lehet akár több is. Az előny ellenére nem engedheti meg magának a Ferencváros, hogy hátradőljön.

Sigér Dávidban maradt némi hiányérzet a Mezőkövesd elleni zakó után:

 

„A legnagyobb hiányérzetem, amit a mérkőzés után az edzőnk is elmondott, hogy a párharcokat nem nyertük meg. Azon a mérkőzésen mintha a Mezőkövesd jobban akarta volna a győzelmet. Ezt mi megfejeltük olyan egyéni hibákkal, ami szerencsére nem jellemző a csapatra. Most azt kell megmutatni a DVSC ellen, hogy ebből a pofonból mi hogy állunk fel. Hozzáállásban és agresszivitásban kell valami olyat mutatnunk, ami eddig is jellemző volt ránk, ha lehet, még egy lapáttal rá is kell tennünk, hogy biztos megnyerjük a párharcokat, ezáltal a mérkőzést is.”

 

Szerhij Rebrov sem volt túlságosan boldog a vereséget követően, azonban nem tulajdonít neki nagyobb jelentőséget:

 

„A mérkőzés után beszélgettem a játékosokkal és kielemeztük az egész találkozót. Több problémánk volt, amin próbálunk javítani az edzéseken. Korábban már többször említettem, hogy félévente egy vereség bőven benne van a pakliban, nem tragédia. Természetesen foglalkoztunk ezzel a szituációval, de tovább kell lépnünk. A játékosoknak még löketet is adott ez a vereség."

 

A DVSC két vereséget követően utazik Budapestre, ennek ellenére az ukrán mester nem becsüli le a hajdúságiakat:

„Egy harcos, kemény mérkőzésre számítok a Debrecen ellen, mint általában a Groupama Arénában vívott mérkőzéseken. Keményen dolgozunk, hogy ezt a meccset is megnyerjük, viszont ott áll még mellettünk a hazai pálya előnye, ami magabiztosságot ad a csapatnak. Az előző, 6-1-re megnyert mérkőzést el kell felejtenünk, nem szabad abból kiindulni. Azóta sok minden változott, például más edző ült a DVSC kispadján, ahogyan a keretük is megváltozott. Ezzel ne szabad foglalkoznunk, saját magunkra kell koncentrálnunk és arra, hogy maximálisan felkészüljünk.”

Legfrissebb híreink