Fradi: a Puskás Akadémiához ment a szélső - reakciók

Méghozzá kölcsönadás miatt.

Forrás: pfla.hu

A Fradi közleménye:

Kölcsönben az előző NB I-es szezon ezüstérmeséhez, a Puskás Akadémiához igazol az FTC férfi labdarúgócsapatának játékosa, Gera Dániel.

A 2021 januárjában szerződtetett korábbi utánpótlás-válogatott szélső január 20-án, a DVTK elleni hazai mérkőzésen debütált a Fradiban. Mindent figyelembe véve összesen 13 mérkőzésen lépett pályára a Ferencváros színeiben, a tagja volt a 2020/2021-es szezont megnyerő együttesnek.

A nyári felkészülésünk során két gólt szerzett. A kölcsönszerződés értelmében az új bajnoki idényt a 2020/2021-es szezon bajnoki ezüstérmesénél, a Puskás Akadémiánál kezdi.

- Dani posztján óriási a konkurenciaharc a Fradiban, ezért úgy láttuk, hogy nem feltétlenül biztosítottak számára a folyamatos játékpercek. A Puskás Akadémia kínált egy olyan lehetőséget, amely minden fél számára megfelelő volt. A két klub is nagyon korrekt módon megállapodott egymással, ennek értelmében Dani kölcsönben kerül a felcsútiakhoz. Bízunk benne, hogy minél többször pályára lép majd, jó időszakot tölt a Puskásnál, amivel a Ferencvároshoz való visszatéréshez is meglehet az útja – mondta el az FTC sportmenedzsere, Hajnal Tamás.

A Puskás Akadémia bejelentése:

"Újabb taggal bővült Hornyák Zsolt vezette NB I-es gárdánk kerete. Az újonnan érkezett jobblábas szélső, Gera Dániel az MTK nevelése, a kék-fehérek felnőttcsaptában 126 tétmérkőzésen 22 gólt és 19 gólpasszt jegyzett. A 26 éves játékos tavaly nyáron került a Ferencvároshoz, a zöld-fehérek színeiben 8 találkozón kapott szerepet. Gera kedden kora délután írta alá egyéves kölcsönszerződését, s hamarosan csatlakozik Nagy Zsoltékhoz.

„Jó érzésekkel jöttem ide, alig várom a közös munkát. Úgy vélem, tavasszal a Puskás Akadémia volt a legjobban játszó csapat az NB I-ben, s tudom, hogy itt is komoly riválisaim lesznek a csapatba kerülésért, de azért jöttem, hogy kiharcoljam a helyem, gólokkal, gólpasszokkal és mentálisan is segíteni tudjam a csapatot” – hangzott új szélsőnk első nyilatkozata."
 

Legfrissebb híreink