Forma-1: Marco Rossi a Hungaroringen - ilyen lehetőséget nem kap otthon

Hétszeres világbajnokot kedvel, de nem az F1-ből.

Forrás: Hungaroring/Facebook

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya szerint hazájában nem kaphatna olyan lehetőséget, mint a paddock-látogatás, amelyen vasárnap a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén, a Hungaroringen vett részt.

"Nem minden héten, de amikor van időm és lehetőségem, figyelemmel kísérem a Forma-1-et, mert szeretem a sebességet" - nyilatkozta az edző. Hozzátette, fiatal korától fogva, amióta követi a száguldó cirkuszt, a Ferrarinak szurkol, a pilóták közül pedig a néhai Niki Laudára és Clay Regazzonira emlékszik a legszívesebben.
    

"Tavaly nyáron két kör erejéig kipróbálhattam egy kétüléses versenyautót Baumgartner Zsolttal, felejthetetlen élmény volt. Itt, a kulisszák mögött életemben először járok, ez egy teljesen más világ. Nagyszerű élmény, ilyesmi nem minden nap történik az emberrel" - mondta Rossi.
    

Hangsúlyozta, köszönettel tartozik Gyulay Zsoltnak, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójának és Magyarországnak, hiszen ilyen lehetőséget Olaszországban nem kaphatna.
    
Mint kiderült, a szövetségi kapitány kedveli honfitársát, egyben névrokonát, Valentino Rossit, a MotoGP hétszeres világbajnokát is.
    

"Soha nem láttam még hozzá hasonló egyéniséget a motorversenyzés világában. Elmúlt negyvenéves, és még mindig aktív, ez hihetetlen" - tette hozzá Marco Rossi.

Legfrissebb híreink