Fontosat üzent az Újpest híveinek a vezetőedző 

És persze a riválisoknak is.

Forrás:

Nem fogadták kitörő lelkesedéssel az Újpest hívei, hogy Predrag Rogan helyére Michael Oenning lett kinevezve a gárda vezetőedzőjének a télen. Mégpedig azért, mert a német szakvezető egyszer kiesett a Vasassal az élvonalból.

Ám az, hogy kiesett a Vasassal az élvonalból, a lehető legegyszerűbb ténymegállapítás, mert ha megvizsgáljuk a részleteket, akkor megállapíthatjuk, hogy az a Vasas már jóval gyengébb volt, mint az egy évvel azelőtti, amelyikkel Oenning a harmadik helyen végzett a bajnokságban és második lett a Magyar Kupában.

Arról nem is beszélve, pontosabban írva, hogy az előző évben meg benntartotta az élvonalban azokat a piros-kékeket, akiket mindenki ugyanúgy elkönyvelt biztos kiesőnek akkor, mint a téli átigazolási időszak során most a lila-fehéreket.

Természetesen nincsen arról szó, hogy az Újpest már biztosan bennmaradt az NB I-ben (és arról sem, hogy biztosan bennmarad majd), ám az tény, hogy a szerdai, roppant fontos Budafok elleni hazai mérkőzésére kicsit nyugodtabban készülhet. Jelenleg a 8. a tabellán, de ami sokkal fontosabb az az, hogy 3 pontos előnye van a már kieső helyen lévő Kispesttel szemben.

Ami viszont még ennél is fontosabb, az Újpest formajavulása, ami az eredményességben is megmutatkozik.

Oenning első meccsén otthon kapott 5-t az Újpest a Viditől, majd kikapott Kövesden 3-2-re, majd verte a Szuszában az FTC 4-1-re. 

Utána viszont jött a megtáltosodás: győzelem az MTK otthonában 3-1-re, 2-0-s siker Szolnokon a Magyar Kupában, 1-0 a DVTK ellen otthon, majd ugyan becsúszott egy 3-0-s zakó Zalaegerszegen, de ezt egy felcsúti kupagyőzelem (1-2), majd a vasárnapi, Pakson elért 3-1-es diadal követte.

És ha már a Budafok elleni meccset megemlítettük, a lila-fehérek három idegenbeli találkozó után térnek vissza a hazai pályájukra, és mint a paksi diadal után Oenning elmondta, számukra minden mérkőzés döntő, de nagyon jó lesz újra a jól megszokott környezetükben játszaniuk.

És volt még egy olyan mondata is, ami minden újpestinek bizakodásra adhat okot: „Egyre inkább összeáll és egyre ütőképesebb lesz ez az Újpest.”

Legfrissebb híreink