Fontos trió talált egymásra Újpesten - reakciók

Melyik pozícióban a leghasznosabb a DVTK egyik legjobbja?

Forrás: DVTK/Facebook

Mint ismert, az Újpest 1-0-s győzelmet aratott hazai pályán a DVTK ellen, ezzel egy hatalmas lépést tett a bennmaradás felé. A mérkőzés után a két vezetőedző így értékelt:

Egyre inkább beérik Michael Oenning munkája Újpesten - NB1.hu

 

Michael Oenning (Újpest): "Egyszer sem támadt az az érzésem, hogy bármi baj történhet ma az Újpesttel. Jól szervezettek voltunk, egyensúlyt teremtettünk a támadás és a védekezés között. A játékosok mindent megtettek a siker érdekében, Mitrović pedig a legjobbkor szerezte meg a vezető gólt. Ezt követően tudtuk, hogy a DVTK mindent meg fog tenni az egyenlítésért, ilyenkor természetes módon helyzeteket is kialakítottak. Büszkék lehetünk arra, hogy egy hét alatt három győzelmet arattunk, ebből kétszer kapott gól nélkül."

Michael Oenningtől ezt kérdezte az nb1.hu:

Stieber Zoltán sokat kihagyott, de egyre többet játszik, erőállapotával, vállalkozókedvével, teljesítményével mennyire elégedett?

"Nem titok, hogy nagyon jó emlékeket őrzök róla és kifejezetten kedvelem Zolit, mint játékost. Korábban is és most is remek játékosnak tartom, és nagyszerű dolog, hogy visszatért a csapatba, illetve, hogy egyre több játéklehetőséghez jut. Ezt ma is bizonyította, kifejezetten jól játszott. Keresi, kéri a játékostársaitól a labdát, nagyon jó beadásokat ad, nagyon jól bejátssza a területet. Igazi vezéregyéniséggé kezd válni és úgy látszik, hogy ez a Simon-Mitrovics-Stieber trió nagyon jól megérti egymást. Fontos, hogy továbbra is egészséges maradjon és így tudjon tovább játszani."

Zoran Zekić (DVTK): "Egyik csapat sem nyújtott jó teljesítményt, mindkettő a másik hibájára várt ahelyett, hogy bátran játszott volna. Sok labdát veszítettünk, így nem tudtunk tartósan birtokolni azt, amivel jelentősen megnehezítettük a saját dolgunkat, ráadásul egy bedobás után buta gólt kaptunk. A második félidőben változtattunk néhány dolgot, ami azt eredményezte, hogy több helyzetet alakítottunk ki, de ez nem volt elég a győzelemhez. Leginkább azt hiányoltam ma, hogy nem mutattuk meg a felkészültségünket. Nagy a nyomás rajtunk, de bátrabbnak kell lenni, és küzdeni az utolsó percig."

Honlapunk az alábbi kérdést tette fel a DVTK vezetőedzőjének:

Márkvárt Dávid középen, vagy a baloldalon a leghasznosabb?

"Mindig a meccstől függ, néha három játékossal, néha kettővel játszunk a középpályán. Jó játékos, mindent pozícióban feltalálja magát."

FRISSÍTÉS:

11.19:

Le kellett fogni az Újpest kiállított játékosát - NB1.hu

 

EMLÉKEZTETŐ:

Újpest-DVTK 1-0

Egy igazi kiesési rangadóval indult az NB I 21. fordulója, az Újpest otthon tartotta mind a három pontot a Diósgyőr ellen. A nagyon nagy hidegben lejátszott találkozón egyik csapatnak sem volt könnyű dolga. A negyedik kerületi csapat nagyon fontos pontokat gyűjtött be, míg a DVTK egyre nagyobb bajban van. A 88. percben nagyon közel állt a DVTK az egyenlítéshez, majd egy perccel később kapufáig jutott a Diósgyőr, ha bemegy, akkor az lett volna a meccs kulcsmomentuma.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: VINCENT ONOVO

Rendkívül jól játszott az egész mérkőzésen, nagyon sokat tett a csapata győzelméért. Nem adott teret a DVTK támadásainak, remekül szűrt.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A GÓL

Nem volt sok különbség a két csapat között, ám mégis az Újpest gazdagodott három ponttal. Nagyon fontos egységeket szereztek a lilák, egy hatalmas lépést tettek a bennmaradás felé.

A GÓL TÖRTÉNETE:

60. p.: Antonov adta középre a labdát, amit Tallo tartott meg középen, majd lekészítette a zsugát Mitrovicsnak, aki éles szögből a hosszú alsóba lőtte a játékszert. 1-0

A KÖVETEKEZŐ FELADAT:

Az Újpest Zalaegerszegre látogat, míg a DVTK a Vidit látja vendégül.

JEGYZŐKÖNYV:

Újpest FC-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Bogár
Újpest: Banai - Pauljevic, Kastrati, Ristevski, Antonov - Csongvai, Onovo - Simon (Beridze, 64.), Mitrovic (Szakály P., 82.), Stieber Z. (Katona, 82.) - Tallo
Diósgyőr: Malenica - Milovic, Hegedűs, Soldo - Grgic (Suljic, 72.), Sesztakov, Iszlai (Grozav, 72.), Márkvárt, Marin - Vanecek (Ivanovski, a szünetben), Drazic
gólszerző: Mitrovic (60.)
sárga lap: Tallo (49., 92.), Csongvai (54.), Szakály P. (87.), illetve Iszlai (15.)
piros lap: Tallo (92.)

A tabella linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink