Fontos programot indított el a Vidi

Hivatalos bejelentés.

Forrás: molfehervarfc.hu

ÍME, A MOL FEHÉRVÁR FC BEJELENTÉSE:

,,19 játékos részvételével kezdődik a tehetséggondozó projekt.

Szeptember 27-től, hétfőtől veszi kezdetét klubunk legújabb utánpótlás-programja a Vidi TOP TALENT, melyet Nagy Lajos UEFA Elite Youth "A" licensszel rendelkező edzőnk vezet.

"A program elsődleges célja az, hogy az utánpótlásunkban szereplő legjobb játékosok a tehetségüknek megfelelő életutat járják be, emellett szoros klubkötődés alakuljon ki bennük a MOL Fehérvár FC iránt. Legtehetségesebb játékosainkat már nagyon fiatalon megkeresik az akadémiák, azt szeretnénk a TOP TALENT programmal elérni, hogy ne hagyják el a Vidit, hanem nálunk járják végig a különböző korosztályokat és aztán a Vidiben mutatkozzanak be a felnőtt csapatban is. Ehhez minden szakmai és személyi segítséget biztosítunk a számukra" - árulta el honlapunknak Kenyeres Imre, utánpótlás-sportigazgató.

"Két dolgot szeretnénk, segítséget nyújtani tehetségeinknek, hogy elérjék a céljaikat, valamint minél több saját nevelésű NB I-es játékost adni a felnőtt futballnak. Fontos, hogy a programban olyan hiteles edzők vesznek részt, akik a klubban nevelkedtek és a klubban játszottak az élvonalban is. Rendkívül fontosak az egyéni képzések, ezért a TOP TALENT programban résztvevő játékosok heti plusz egy alkalommal vehetnek részt egyéni képzésen, emellett lehetőségük lesz a jövőben akár az NB I-es csapat edzésein is részt venniük. Fontosnak tartjuk azt is, hogy ne csak a futballpályán, de az iskolában is jó eredményeket érjenek el, ezért rendszeresen tartjuk a kapcsolatot az iskolákkal, ellenőrizzük a tanulmányi eredményeiket. A programban szereplő játékosok számára edző-mentor kerül kijelölésre, aki a játékosok plusz programjait irányítja, ő felügyeli az iskolai tanulmányokat és a tanárokkal is tartani fogja a kapcsolatot. Egyéni fizikai felmérésen is részt vesznek a játékosok, majd pedig ehhez kapcsolódó, egyénre szabott erősítő programot kapnak. A TOP TALENT program egy nyitott program, amely 19 játékos részvételével indul, a későbbiekben azonban ez a létszám bővülhet" - tájékoztatott bennünket a TOP TALENT vezetője, Nagy Lajos.

"14 évesen kerültem a Vidibe és bár oroszlányi srác vagyok, mindig is Vidi-nevelésnek vallottam magam. A célunk az, hogy a jövőben minél több Vidi-nevelésű játékos kerüljön be az NB I-es csapatba. Nagyon fontos feladatunk, hogy hidat teremtsünk az utánpótlás és a felnőtt labdarúgás között. Bízom benne, hogy sikerül a TOP TALENT programnak köszönhetően olyan értékes játékosokat kinevelnünk, akik később büszkén viselik majd a Vidi mezét és erősítést jelentenek az NB I-es csapat számára" - nyilatkozta a Vidi sportigazgatója, Sallói István."

Legfrissebb híreink