Fontos mutatóban áll élen a Puskás Akadémia

Az igazgató árulta el.

Forrás:

Tavaly a harmadik helyen végzett az élvonalban a Puskás Akadémia, a felcsútiak most viszont a negyedik helyről vonultak téli pihenőre, jelenleg 2 pontos hátrányban vannak a harmadik, újonc MTK mögött lemaradva. A második Vidivel szemben 6 pontos a hátrány (a fehérváriak 1 mérkőzéssel kevesebbet játszottak), míg az éllovas FTC-nek (2 találkozóval kevesebbet letudva), 15 pontos a fórja.

Liszkai Dezső, a Puskás Akadémia igazgatója a klubhonlapnak egyébként rövid évértékelőt adott, ebben elárulta, hogy fontos mutatóban áll az élen az akadémiájuk:

„Egyik legfontosabb szakmai célunk, hogy saját nevelésű játékosaink alapemberként segítsék első csapatunk munkáját, egyre inkább megvalósulni látszik, a történelmi dobogós helyezéshez több akadémistánk is hozzájárult, kiharcolva az Európa-liga selejtezőjében való indulás jogát. Az NB II-es bajnokságban is szép számmal mutatkoztak be jelenlegi és egykori növendékeink, s a magyar harmadosztályú bajnokságnak is meghatározó játékosai voltak saját nevelésű labdarúgóink. Az akadémiánkon folyó képzési munka egyik értékmérője az MLSZ produktivitási pontszámítása, amely méri, hogy a tehetséges fiatal játékosokat hogyan sikerül a felnőttfutballba integrálni, e tekintetben jelen pillanatban a Puskás Akadémia az első helyen áll. A sportolás mellett kulcsfontosságú szerepe van a szellemi tanulmányoknak is, az idei évben több mint negyven egykori és jelenlegi akadémistánk részesült felsőoktatási tanulmányi ösztöndíjban. Fontos küldetésünk, hogy a társadalom számára értékes embereket neveljünk, akik később is kötődni fognak az akadémia hagyományaihoz, értékrendjéhez. Az elmúlt időszak tehát tevékenyen telt számunkra.”

Legfrissebb híreink