Folytatódhat-e új helyszínnel az Újpest országjárása?

A biztosítás most is kulcskérdés.

Forrás: ujpestfc/facebook

Korábban már jeleztük, Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője, csapata kaposvári győzelme után a Rákóczi Stadion játékterét kritizálta: 

"Aggasztó azonban, hogy a következő két találkozón vissza kell jönnünk ebbe a stadionba, ilyen rossz talajú pályán ugyanis nehéz megvalósítanunk a taktikánkat".

Mindez azért lehet érdekes, mert az újpesti tréner kijelentésből arra lehetett következtetni, hogy a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegének rossz minősége miatt otthoni bajnokait albérletben játszani kényszerülő lila-fehér egylet, Kaposvárt választja, és a Budapesttől mintegy 200 kilométerre fekvő városban játssza majd "hazai" meccseit.

Információink szerint azonban, a hétvégi bajnoki után megváltozott az elképzelés Újpesten és könnyen lehet, hogy új helyszínt választanak Vignjevicsék.

Úgy néz ki, folytatódik a IV. kerületiek országjárása, hiszen Szeged után (ahol a Vidi elleni hazai kupameccsüket játszották Litauszkiék) egy újabb, a fővárostól távoli állomás, nevesül Zalaegerszegen következik, és a ZTE otthonában fogadják a lilák a Puskás Akadémiát szombaton, az NB I 23. fordulójában.

A lila-fehérek vezetői már kérvényezték, hogy Zalaegerszegen legyen a mérkőzés, de adja magát a kérdés, az újabb változtatás kivitelezhető-e.

Mint ismeretes, az Újpest-Fradi azért is maradt el, mert miután kiderült, hogy a Szusza gyepszőnyege alkalmatlan a játékra, nem volt elég idő arra, hogy új stadiont találjanak az elöljárók. Mármint találtak volna, ám mivel az a párosítás kiemelt biztosítású, így 8 nappal a kezdés előtt jelezni kellett volna a sporttörvény értelmében az új helyszínt, hogy az illetékes szervek kidolgozhassák a biztosítási terveket.

Nos, az Újpest-Puskás Akadémia, szurkolói szempontból nem kiemelt kockázatú találkozó, így elméletileg lehetséges az újabb változás, ám a végső szót az MLSZ és a rendőrség mondja ki.

FRISSÍTÉS: 8.26

Göröcs János: megható megemlékezés - fotók - NB1.hu

Forrás: Tegnap hunyt el, 80 éves korában, az Újpest és a magyar labdarúgás egyik legnagyobb legendája, Göröcs János. „Göröcs János 1939-ben született Gánton, és már 18 évesen egyesületünkhöz került. 15 éven keresztül szerepelt lila-fehér mezben, összesen 339 mérkőzésen 109 góllal boldogítva szurkolóinkat. A trófeák, melyeket aktív pályafutása alatt szerzett, még felsorolás szintjén is terjedelmesek.

Kedd 9.49.:

Újpest: zalaegerszegi beismerés - NB1.hu

Az Újpest a hétvégén a Puskás Akadémiát fogadja. Az biztosnak tűnik, hogy a meccset nem a Szusza Ferenc Stadionban rendezik meg. Sokáig úgy tűnt, hogy a két csapat Kaposváron csap össze egymással, de a kaposvári gyepszőnyeg állapotát bírálta Nebojsa Vignjevics a Kaposvár-Újpest (0-1) bajnokit követően.

Kedd, 13.33: 

Újpest: kiderült, mikor térhetnek vissza a Szuszába - NB1.hu

Úgy tűnik, pont került az Újpest pályakeresésének a végére. Az nb1.hu kedd reggel számolt be arról, hogy az Újpest és a Puskás Akadémia valószínűleg Zalaegerszegen csaphat össze egymással. Erre lehetett következtetni Berta Csaba nyilatkozatából is. A lila-fehérek ügyvezető igazgatója elmondta, Kaposvár és Egerszeg is felmerült megoldásként.

Kedd, 14.45:

Újpest: Zalaegerszeg! - NB1.hu

Eldőlt, hogy az Újpest a következő két "hazai" meccsét Zalaegerszegen fogja lejátszani. Az nb1.hu már kedd reggel beszámolt erről a forgatókönyvről, a lila-fehérek pedig hivatalos bejelentést tettek a döntéssel kapcsolatban.

Legfrissebb híreink