Fölényesen verte a vb-re készülő U17-es válogatottat a Szpari

5 gól volt a felkészülési találkozón.

Forrás: Nyíregyháza/Facebook

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország U17–Nyíregyháza Spartacus 1–4 (1–0)
Telki
Magyarország:
Hegyi – Orosz D., Posztobányi, Balogh B., Horváth M. – Ominger, Kata – Komáromi, Kosznovszky, László D. –  Németh A. Csereként pályára lépett: Buna, Zuigeber, Major S., Hosszú, Baráth P., Tóth B., Mester, Vaits. Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Nyíregyháza: Jova (Csorvási) – Csilus Á. (Talabér), Pejovics, Végső (Fodor F.), Svedyuk – Ötvös (Szekszárdi), Cenaj (Kártik) – Starosta (Hornyák), Motkó (Kovác), Tóth Á. (Szinanovics) – Kovács N. (Tóth B.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
G: Németh A., ill. Tóth B. (2, az elsőt 11-esből), Szinanovics, Pejovics.

A brazíliai világbajnokságra készülő magyar utánpótlás válogatott október 19-én utazik el a torna helyszínére, ahol október 26-án kezdi meg szereplését. Az őszi edzőtáborozásokra meghívott játékosok közül mindenkire számíthat Preisinger Sándor, sérülés miatt senkit sem kellett kihagyni a keretből. Szerda óta Telkiben készül a csapat, és a brazíliai időeltolódáshoz is igyekszik alkalmazkodni az együttes - jelentette a Szpari.

Pénteken este a Szpari a nemzeti csapat ellen vívott edzőmérkőzést. A Szpariban a korábbi nyíregyházi játékos, Csilus Ádám is pályára lépett, aki a csapattal tréningezik. 

A 12. percben a válogatott szerzett vezetést, Pejovic eladott labdája után Jova még hárította az első lövést, de a kipattanót Németh András értékesítette, 1-0. A 27. percben egy kontra végén Jovának volt dolga, bravúrral védett. A másik oldalon Ötvös próbálkozott átlövéssel, de nem sikerült egyenlíteni. A 41. percben Starosta célozta meg a kaput, de az első félidőben több gól nem esett.

A második játékrész egy Sinanovic kapufával indult, a 47. percben találta el a lécet a Szpari támadója. Három perccel később ismét Sinanovic próbálkozott, majd az ő beadása után Kovác fejelt. Sorozatban jöttek a nyíregyházi lehetőségek, az 59. percben Hornyák próbálkozását fogta a kapus. A 61. percben már összejött az egyenlítés, Hornyák Marcellt rántották le a védők, 11-es! A büntetőt Tóth Barna értékesítette, 1-1. A 72. percben a vezetést is megszerezte a Spartacus, Tóth Barna fejelte le a labdát Sinanovic Sinannak, aki betört a 16-oson belülre, majd a hosszú sarokba csavart, 1-2. Három perccel később jött a harmadik nyíregyházi találat, Kovác Alan szöglete után Pejovic Danilo fejelt a kapuba, 1-3. A 80. percben Hornyák lövését hárította a kapus, így nem változott az eredmény. A 87. percben viszont már igen, Kovác ívelte keresztbe a labdát Sinanovichoz, akinek beadása után Tóth Barna fejelt a kapuba, 1-4. A középkezdés után Kovác középre tartó lövését fogta a válogatott kapusa, majd ismét Kovác következett, ekkor is a hálóőr nyerte párharcukat, így több gól nem esett.

 

Legfrissebb híreink