Fokozott a járványveszély Holenderéknél

Közel van Európa egyik legfertőzöttebb területéhez.

Forrás: honvedfc.hu

Amikor a Honvédtól időpontot szerettek volna egyeztetni Holender Filippel egy beszélgetéshez, ez a válasz érkezett: „Otthon vagyok, bármikor ráérek.” A magyar válogatott játékos február 23-án játszotta az utolsó meccsét Luganoban, ahol már a bajnokság leállása előtt felfüggesztették az edzéseket.

A nyilatkozatát így kezdte Holender:

,,Közel vagyunk Olaszországhoz, ezért nálunk fokozott a járványveszély, emiatt is volt, hogy a mi klubunknál függesztették fel először az edzéseket. A lakásból még ki lehet menni, de már nincs semmi nyitva, bezártak a kávézók, az éttermek csak az élelmiszerboltok, a bankok meg a posta maradhatott nyitva.”

A Honvédnál és a Magyar Futball Akadémián 10 évet töltött el a focista, Kispestről gólkirályként és magyar bajnokként távozott. Már az edzések felfüggesztése előtt is készült külön egy szerb szakember segítségével, aki a kényszerszünet óta alakított a focista programján, hogy a lehető legjobb formában tudjon maradni.

Az otthoni készülésről a következőeket mondta:

„Szerettem volna egy futópadot rendelni itthonra, de már nem tudtak hozni, ezért egy biciklit rendeltem, így azt is tudom használni az edzésekhez. Nehéz ez a helyzet, egyedül vagyok, kicsit unalmas is, de próbálom lefoglalni magam, sokat beszélgetek az ismerősökkel, barátokkal. A család otthon van Szerbiában, velük is tartom a kapcsolatot, szerencsére mindenki egészséges, remélem, így is marad.”

A PlayStatont most többet használja az átlagosnál, valamint folyamatosan figyelemmel kíséri a híreket. A legtöbb időt a telefonjával tölti, ezen az eszközön értesül a történésekről, valamint így tartja a kapcsolatot a barátaival.

A gondolatmenetét így zárta Holender:

„Ki kell bírni ezt az időszakot, csak az a nehéz, hogy nem látjuk a végét. Először csak két hétre állt le a bajnokság, aztán háromra, most pedig már nem tudjuk, hogy mikor és hogyan folytatódhat. A legfontosabb persze az egészség, vigyázzon mindenki magára, reméljük, hamarosan túlleszünk ezen. Ikszeltünk a Sionnal, nyertünk a Young Boys ellen, ráadásul ott gólt is lőttem, szóval jól alakultak a dolgaink.”

Legfrissebb híreink