Foghatta a feját a Kövesd elleni győzelem előtt a DVTK edzője

„Pillanatról pillanatra változhatott a helyzet.”

Forrás:

A hétvégi forduló egyik legnagyobb meglepetése volt, hogy a DVTK győzni tudott a bajnokság üde színfoltjának számító Mezőkövesd otthonában 1-0-ra. A találkozó egyetlen gólját Rui Pedro szerezte a 90. percben, a mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a találkozó során a hazaiak dolgoztak ki sokkal több helyzetet, de hadilábon álltak a szerencsével.

Ez azonban semmit nem von le a miskolci gárda sikerének az értékéből, sőt, még inkább kalapot kell emelnie mindenkinek a DVTK előtt, mert Feczkó Tamás vezetőedző nem mindennapi gondokkal küszködött az összeállítást illetően.

Makrai és Adukor hosszú hetek óta nem tud játszani, mindkét játékost műtötték, de Karan és Tabakovic sem áll már egy ideje a szakmai stáb rendelkezésére. A gárda gyakorlatilag egyetlen irányítója, Márkvárt a keddi, MTK elleni kupameccsen dőlt ki a sorból (a másodosztályú fővárosiak jutottak tovább), míg Shestakov a csütörtöki edzésen sérült meg.

Ivanovski viszont letöltötte az eltiltását, így visszatérhetett, kezdett is, akárcsak a 17 éves Orosz Donát, aki először volt tagja a felnőttek kezdőcsapatának. Brkovic visszatérésének szintén örülhettek Miskolcon, ráadásul a középső védő 50. alkalommal lépett pályára a DVTK játékosaként.

Nagyon sok hiányzó, néhány visszatérő, azaz, a Feczkó Tamás vezette szakmai stábnak nem volt könnyű dolga, mert az előbb felsoroltak azt jelentik, hogy nagyjából a meccs előtti nap állhatott végleg össze a kezdőcsapat.

Legfrissebb híreink