Flúgos futam: sportszerűtlenségre világított rá a ZTE edzője

Herczeg András a kapusát magasztalta.

Forrás:

Az NB I harmadik fordulójának a nyitómeccsén a DVSC fordulatos csatában tudta 3-2-re legyőzni a Zalaegerszeget. Az újonc egerszegieknek komoly sanszuk volt a pontszerzésre, hiszen büntetőt is rúghattak, de Mitrovics kísérletét hárította Nagy Sándor. A Loki még hibátlan ebben a szezonban, Herczeg András csapata előbb a Kisvárdát, a hétvégén pedig a ZTE gárdáját győzte le.

 

 

Herczeg András szerint a vendégek jól játszottak, de szerencséjükre Nagy Sándor állta a sarat. 

"A ZTE nagyon jól játszott, ezért gratulálok neki, de a saját csapatomnak is, hiszen óriásit akarattal játszottak. A mérkőzés elején jól éltünk a helyzeteinkkel, 2-1-nél és 3-2-nél viszont talán túl sok volt az oldalpassz, ekkor lehettünk volna veszélyesebbek is.

A mérkőzés hajrájában a Zalaegerszegnek megvoltak a helyzetei, szerencsénkre Nagy Sándor bravúrokat mutatott be, így értékes győzelmet arattunk a jól játszó ZTE ellen" - nyilatkozta Herczeg András.

 

Dobos Barna a kihagyott helyzetek mellett egy különleges közjáték miatt is bosszankodhatott a sajtótájékoztatón.

"Meg kell tanulnunk berúgni a helyzeteinket, hiszen rengeteg ziccerünk volt, főleg a második félidőben, de ezeket nem tudtuk értékesíteni. Úgy jöttünk ide, hogy nyerni szeretnénk, mindenhol így teszünk, így lesz Kaposváron is.

Pályafutásom során még nem találkoztam ilyennel, ami Barczi Dáviddal történt, eddig azt hittem, a taktikai felkészítés a feladatom, de ezek szerint a jövőben ékszerellenőrzést is kell tartanom majd a meccsek előtt. Tudom, mit mondanak ki a szabályok, de nem tartom sportszerűnek, hogy elkezdődött így, 10 játékosunkkal a mérkőzés, ezt szerintem a kezdés előtt le kell rendezni.

 

A büntetőt nyilván be kellett volna rúgnunk, de nem vagyok biztos benne, hogy az ellenfél kapusa nem mozdult el a gólvonalról. Mezőkövesden és ma is pontot szerezhettünk volna, ezért elégedetlen vagyok" - vélekedett Dobos Barna.

Emlékeztető:

Debreceni VSC-ZTE FC 3-2 (2-1)
Debrecen, 4150 néző, v:
Kassai     
gólszerző: Trujic (2.), Szécsi (25.), Garba (66.), illetve Bedi (17.), Mitrovic (64.)     
sárga lap: Garba (27.), Trujic (49.), Csőzs (81.), Zsóri (92.), illetve Devecseri (60.), Kocsis (92.) 
DVSC: Nagy S. - Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Tőzsér, Haris (Kinyik, 89.) - Varga K., Szécsi, Trujic (Csősz, 52.) - Garba (Zsóri, 83.)
ZTE FC: Demjén - Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás - Mitrovic, Kocsis, Bedi - Radó - Grumic (Bobál, 65.), Babati (Hudák, 59.)

A DVSC-ZTE mérkőzéssel rajtolt el az NB I harmadik fordulója. Már a második percben örülhettek a Nagyerdei Stadionba kilátogató hazai szurkolók, hiszen egy szöglet után Garba fejese ugyan a lécen csattant, de a kipattanót Trujic váltotta gólra.

A 17. minutumban újra egy sarokrúgást követően láthatott gólt a publikum, ekkor Mitrovics beadását Bedi fejelte a Loki kapujába. Bedi gólját megelőzően legutóbb 2012 májusában született egerszegi gól az NB I-ben. 

Az első félidő derekán újra a Loki került előnybe, Ferenczi beadása után Szécsi kb. három méterről köszönt be, a szünetben 2-1 állt az eredményjelzőn. 

A második játékrész derekán újra egyenlítettek az egerszegiek, Mitrovics a gólpassza után gólt is szerzett. A végeredményt Garba állította be a 65. percben, a debreceniek légiósa 17 méterről a jobb alsóba küldte a labdát. 

A hajrában a ZTE mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, de ez nem jött össze. Mitrovicsnak büntetőből sem sikerült túljárnia Nagy Sándor eszén, míg Bedi távoli kísérlete a kapufán halt el. Hudák is óriási helyzetbe került, ám vele is kibabrált Nagy, aki oroszlánrészt vállalt a debreceniek győzelméből. 

 

A Loki két meccs után hibátlan mutatóval áll az NB I-ben, míg az újonc egerszegieknek eddig nem jött össze a pontszerzés.

Legfrissebb híreink