Fizetések: Gulácsiék döntése

Szót kért Willi Orbán.

Forrás: dierotenbullen.com

A Red Bull Leipzig a hivatalos weboldalán jelentette be, hogy a vezetők a futballistákkal megállapodást kötöttek. Ennek értelmében a játékosok bérét csökkenteni fogják, de a levonás pontos mértékéről nem számoltak be. Németországi sajtóhírek szerint a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató alakulat tagjai 10 százalékos csökkentésbe mentek bele.

A döntéssel kapcsolatban Willi Orbán csapatkapitány is elmondta a véleményét. A védő szerint ebben a helyzetben meg kellett tenniük ezt a lépést.

"Látjuk, hogy sokan vesztik el a munkahelyüket vagy kevesebb órában kell dolgozniuk. Abból a szempontból szerencsénk van, hogy jelenleg ez a veszély nem fenyeget bennünket. Azért, hogy később se legyen ilyen probléma, meg kellett hoznunk ezt a döntést" - fogalmazott a 27 esztendős Orbán, aki a magyar válogatottban eddig 12 mérkőzésen lépett pályára.

Szurkolók szavaztak a Bundesligáról - NB1.hu

 

Markus Krösche sportigazgató szerint a futballisták döntése jelzésértékű ebben a nehéz helyzetben.

"Ebben a szituációban ez egy fontos jel számunkra. Kiderül, hogy a csapat tagjai összetartanak, és az a célunk, hogy átvészeljük ezt a kritikus időszakot" - nyilatkozta Krösche.

A lipcsei alakulat jelenleg a harmadik helyen áll a táblázaton, a listavezető Bayern München előnye öt pont. A BL-ben a legjobb nyolc közé jutott a csapat. 

Legfrissebb híreink