Fizetéscsökkentés a DVTK-nál: Feczkó elmondta a nehéz döntés célját

A csapatkapitány büszke.

Forrás: DVTK/Facebook

Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzetre reagáltak a DVTK-nál. A piros-fehér klub kedden adott ki egy közleményt, amelyből kiderül, hogy pénzügyi megszorító intézkedések léptek életbe:

"A működési költségek csökkentése mellett a vezetőség közös megegyezéssel csökkenti a menedzsment tagjai, a labdarúgók, az edzők és a klub többi munkavállalójának fizetését. Rövid egyeztetést követően a labdarúgók, a Feczkó Tamás vezette szakmai stáb és a menedzsment tagjai lemondtak április 1-től fizetésük 30 százalékáról. A többi munkavállaló bére jövedelmük függvényében sávosan, kisebb mértékben csökken, tekintetbe véve szociális szempontokat is" - jelentették be a diósgyőriek. 

DVTK: áldozat a játékosoktól - NB1.hu

 

Feczkó Tamás vezetőedző elmondta, szeretnék egyben tartani a csapatot, ezért kellett meghozni a döntést. A tréner hozzátette, mindenki egyből igent mondott az ajánlatra.

"A stáb összes tagja első szóra támogatta a klub javaslatát. Amikor újraindul a bajnokság, akkor ott szeretnénk folytatni a szereplést, ahol abbahagytuk. Hosszú távon is szeretnénk egyben tartani a csapatot, és ha ennek a célnak az eléréséhez ilyen nehéz döntést kell hozni, akkor nem lehet kérdés, hogy igenlő a válaszunk" - hangsúlyozta a szakember.

Dejan Karan csapatkapitány szerint korábban a bajnokságban már bizonyították, hogy egységes csapatot alkotnak. Ez az egység jellemezte a Diósgyőrt ebben a nehéz szituációban is.

"Miután a klubvezetés felvázolta a koronavírus-járvány miatt kialakult egészségügyi és gazdasági helyzetet, azzal a kéréssel fordult felénk, hogy közös megegyezéssel járuljunk hozzá a fizetésünk 30 százalékos csökkentéséhez. Ezt követően a többi csapattársat is bevonva megvitattuk a helyzetet, és egyhangúan beleegyeztünk.

 

Megmutattuk a bajnokságban, hogy milyen egységes csapatot alkotunk, és most büszke vagyok a társaimra, mert egységesen tudtunk igent mondani. Egyrészt egyáltalán nem örülük az események ilyen fordulatának, azonban másrészről boldog vagyok, ha bármilyen módon segíteni tudok annak a klubnak, ahol már négy éve játszok, és én viselhetem a csapatkapitányi karszalagot.

 

Nekünk ez a fizetésünk harmada, viszont a pályamunkásoknak, az irodai dolgozóknak és ki tudja még hány fontos munkát végző embernek lehet, hogy így marad meg az állása. Elsősorban emberek vagyunk, most a futball másodlagos, a társadalom tagjaiként figyelnünk kell másokra is. Bízom benne, hogy hamarosan túl leszünk ezen a nehéz időszakon, és ismét a labdarúgás jelenti a fő témát" - fogalmazott Karan, aki ebben a szezonban 1067 percet kapott a bizonyításra az NB I-es mérkőzéseken.

A DVTK jelenleg az ötödik helyen áll a táblázaton. Feczkó Tamás legénysége a legutóbbi öt mérkőzését veretlenül zárta, a begyűjthető tizenöt pontból tizenegyet szerzett meg. 

Legfrissebb híreink