Finnország-Magyarország: a kispestiek és a dunaszerdahelyiek tanúsíthatják

Több volt benne a vereségnél.

Forrás:

Nemzetek Ligája, C-divízió, 2. csoport, 1. forduló
Finnország–Magyarország 1-0 (1-0)
Tampere, Tampere Stadion. Játékvezető: Gediminas Mazeika (litván)
Finnország: Hradecky – Toivio, Arajuuri, Raitala, Uronen (Granlund, 45.) – Lod, Schüller (Sparv, 63.), Kauko, Tuominen – Pukki, Soiri (Taylor, 85.). Szövetségi kapitány: Markku Kanerva.
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Lang, Kádár, Fiola – Pátkai – Stieber Z. (Varga, 54.), Kleinheisler, Kovács I. (Kalmár, 60.), Sallai (Eppel, 72.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Gólszerzők: Pukki (7.)
 
Marco Rossi nem tagadta meg önmagát, ugyanazzal a taktikai hadrenddel küldte a pályára a csapatát, amit megszokhattunk tőle a Honvéd vagy a Dunaszerdahely edzőjeként. Meccs közben most is volt, hogy változtatott ezen, akárcsak előző két állomáshelyén.  Alapból volt négy védő, előttük három középpályás inkább a pálya közepén, míg Szalai „éktársai” Stieber és Sallai az oldalvonal mellett támadásoknál csatárként, védekezésnél középpályásként kellett, hogy működjenek.
 
Rossi és egyébként a játékosok is mindent megtettek a sikeres szereplésért, de a magyar válogatott elveszítette az első mérkőzését a Nemzetek Ligájában!
 
A finnek már a 7. percben vezetést szereztek, hatalmas magyar védekezési hiba után. Utána rúgtak még két kapufát, amit szabadrúgásból lőttek, azt sajnos el kell ismerni, hogy nagyon szép volt. Mindezek ellenére a válogatottunknak reális esélye volt legalább az egy pont megszerzésére.
 

Már 1-0-után nem sokkal szerezhettünk volna gólt, gólokat, mert Szalai, Lang és Sallai is nagy helyzetbe került, fordulás után meg az első két említett magyarnak voltak elsősorban további gólszerzési lehetőségeik. A helyzetek számát és azok nagyságát tekintve az egy pontot legalább megérdemeltük volna. Ha nem többet, mert ugye magyarok vagyunk!
 
A magyar válogatott játéka taktikailag fel volt építve, mind a védekezésben mind a támadásban, ez már hatalmas előrelépés a Georges Leekens-féle válogatotthoz képest, mely csapatban maguk a játékosok sem tudták, hogy mit is kellene csinálniuk a mérkőzéseken.
 
Marco Rossi tehát vereséggel mutatkozott be a magyar nemzeti csapat kispadján, de a kispesti és a dunaszerdahelyi drukkerek tanúsíthatják, ez őt nem fogja összetörni, hanem további, még jobb, eredményesebb tenni akarásra sarkalja majd.
 
Kedden folytatás a görögök ellen, itthon, szurkolók nélkül!
 

Legfrissebb híreink