Fiatalok és légiósok: sok játékos debütált az NB I-ben a hétvégén

A legtöbben a Puskás Akadémiában jutottak szóhoz.

Forrás: dvsc.hu

Szombaton a 17. fordulóval folytatódott a küzdelem az NB I-ben. Sokaknak örökké emlékezetes marad a legutóbbi játéknap, hiszen először szerepeltek a magyar bajnokságban. A hlsz.hu kimutatása szerint 18 labdarúgó esett át a tűzkeresztségen a hétvégén, közülük 14 játékos légiós, míg 4 magyar futballista. A magyar kvartettet Baráth Péter (DVSC), Csongvai Áron (Újpest), Szendrei Ákos (Paks), Deutsch László (Puskás Akadémia) alkotja. Közülük Baráth lehet a legboldogabb, hiszen a debreceniek 4-0-ra győzték le az Újpestet a Nagyerdei Stadionban. A 20 esztendős Deutsch végigjátszotta a Kaposvár-Puskás Akadémia összecsapást, Szendreit a 73., Csongvait a 62., míg Baráth Pétert a 82. percben küldte a pályára az edzője. 

DVSC-Újpest: debütált az utánpótlás-válogatott tehetség - videó - NB1.hu

A DVSC-nél bátran építenek a saját nevelésű játékosokra. A Loki az előző idényben helyi kötődésű labdarúgókkal harmadik helyen végzett a bajnokságban. A mostani szezonban annyira nem remekel a piros-fehér alakulat, amelyet immáron Vitelki Zoltán irányít. Vitelki debütálása remekül sikerült, hiszen a hajdúságiak 4-0-ra győzték le az Újpestet.

A legtöbben a Puskás Akadémiában debütáltak, a felcsútiaknál négy újonc is lehetőséget kapott. A Kisvárdában három légiós tehette le először a névjegyét, míg a ZTE-ben ketten mutathatták meg magukat. A Fradi, a Paks, a MOL Fehérvár, a Honvéd, a Mezőkövesd, a DVTK, a Kaposvár, a Loki és az Újpest egy-egy újoncot avatott. 

A hétvégi debütálók névsora:

FTC: Lódico Gaston
Paks: Szendrei Ákos
MOL Fehérvár: Houri Lyes
Honvéd: Mayron George
Mezőkövesd: Besirovic Dino
Kisvárda: Obradovic Nemanja, Simovic Slobodan, Viana Fernando
ZTE: Katelaris Fanos, McWoods Eric
DVTK: Cortes José
Kaposvár: Tarasovs Igors
Puskás Akadémia: Deutsch László, Favorov Artem, Plsek Jakub, Slagveer Luciano
Debrecen: Baráth Péter
Újpest: Csongvai Áron

DVSC-Újpest: diósgyőri-kedvencek nyomában - NB1.hu

Mint ahogyan az nb1.hu korábban már jelezte, bojkottot hirdettek az Újpest szurkolói és nem látogatják szeretett csapatuk meccseit az NB I-ben. A lila-fehér hívek nehezményezik, hogy a Újpest tulajdonosa figyelmen kívül hagyja kéréseiket: a klub még mindig nem kapta vissza a címerét, valamint több újpesti kötődésű játékost is könnyen elengedtek a IV.

Ugyan nem az NB I-ben mutatkozott be, de új csapatának a szerelését először ölthette magára többek között Bacsa Patrik és Guzmics Richárd is. Bacsa első újpesti mérkőzése nem a tervei szerint alakult, mivel a becserélése után néhány perccel piros lapot kapott. Guzmics boldogabban jöhetett le a pályáról, hiszen a Mezőkövesd 1-0-ra győzte le a Kisvárdát.

Bacsa Patrik kiállítása és a DVSC harmadik gólja az Újpest ellen

 

Legfrissebb híreink