Fiatal magyar tehetséget fedezhetett fel a Várda-Pakson Herczeg András

Mikor próbálják ki, ha 35 éves lesz?

Forrás:

Herczeg András, a Loki szakvezetője küzdelmes mérkőzést láthatott tegnap Kisvárdán, olyan meccset, melyet egyéni alakítás döntött el. És azt is láthatta, hogy a vendég paksiak jobbak voltak az utolsó 20 percben.

A következő fordulóban esedékes Loki-Várda miatt volt ott a szakember tegnap, mert úgy gondolta, személyes tapasztalatok alapján térképezi fel Miriuta Vasile csapatát. És azt is láthatta, hogy a hazaiaknál kezdőként kapott lehetőséget a fiatal magyar tehetség Kovácsréti Márk.

 

„Nagyon elégedett vagyok a teljesítményével. Három nap után már láttam rajta, hogy jó futballista. Meg is lepett, hogy tavaly nem játszott. Szeretem a fiatal focistákat, én is voltam az és emlékszem még, hogy egyszer, nagyjából ennyi idősen, én is megkaptam a lehetőséget a bizonyításra. Mikor próbáljuk ki, ha nem 19 éves korában? Majd akkor, ha 35 éves lesz? Elégedett voltam, de kell még neki idő, hogy folyamatosan jól játsszon” - mondta Miriuta a meccs után.

 

Aki arról is beszélt, hogy az utolsó 20 percben valóban jobb volt a Paks, az akkor elkövetett hibáikat ki kell javítaniuk. Pozitívumkánt említette, hogy nem kaptak gólt, bár ez ugye minden mérkőzésen annak számít, ha összejön.

 

 

A Paksra nyáron visszatérő Tomiszláv Szivics bosszús volt a meccs utáni sajtótájékoztatón. A vereség és a mutatott játék is nyomasztotta, de abban biztos, hogy nem érdemelték meg a zakót.

 

„A bajnokság első meccse mindig külön kategória, azonban ennek ellenére kemény mérkőzésre számítottunk. Az is lett, aminek az igazi megoldását nem találtuk meg. Úgy érzem, egy pontot megérdemeltünk volna, azonban sajnos a kínálkozó lehetőségeink nem akartak a hálóban kikötni. Az utolsó húsz percben kezdett hasonlítani a játékunk arra, amit a felkészülés alatt produkáltunk, és arra, amit látni szeretnék. A Kisvárdának gratulálok a megszerzett három pontért, mi pedig ettől a perctől kezdve a következő mérkőzésre koncentrálunk.”

 

A Paks a Honvédot fogadja a következő körben, nagy kérdés, megszületik-e a bajnokság első Böde-gólja...

 

Legfrissebb híreink