Ferencváros-Paks: BL-főpróba a vírus árnyékában - ELŐZETES

Okozhatnak-e óriási meglepetést a tartalékos tolnaiak?

Forrás: paksifc.hu

A Ferencváros és a Paks péntek esti mérkőzésével kezdődik az NB I 2020/21-es szezonjának 4. fordulója.

A találkozó több szempontból is érdekes lesz. Egyrészt már az különlegesnek számít, hogy megrendezik, hisz a vendég paksiak halasztási kérelméhez nem járult hozzá a Ferencváros.

Íme, a tolnaiak csütörtök kora esti közleménye:

"Ahogy azt szeptember 4-én jeleztük, első számú csapatunkat is elérte az országosan ismételten egyre erősödő koronavírus-járvány. Mint ahogy írtuk, a folyamatos PCR-tesztelések során a múlt pénteki eredmények több játékosunknál és a csapat szoros környezetében is pozitivitást mutattak. Természetesen ezen személyek a járványügyi előírásoknak maximálisan eleget téve azonnal elkülönítésre kerültek. 

Az elmúlt napokban - folytatva a kétnaponta esedékes mintavételezést - a fertőzöttek száma egyre emelkedett, így klubunk - érthetően - szeretett volna a Magyar Labdarúgó Szövetség által közzétett egymeccses halasztási kérelmével élni az OTP Bank Liga negyedik fordulóját illetően, mely alkalommal szeptember 11-én este a Ferencváros otthonába vagyunk hivatalosak. Helyzetünkről a budapesti klub elöljáróit is értesítettük, illetve számukra is elküldtük a szükséges hivatalos dokumentumot kérelmünkkel kapcsolatosan. A Ferencvárosi TC ugyanakkor ma délutáni válaszlevelében nem járult hozzá a mérkőzés elhalasztásához, tehát az összecsapást a csapatunkat körülvevő víruskörülmények ellenére le kell játszanunk. 

Az biztos, nem mindennapi találkozó elé nézünk, hiszen játékosaink a folyamatos tesztelések és a sokasodó pozitív eredmények miatt szervezett formában egy hete nem tréningezhettek. A keretet értelemszerűen utánpótláscsapataink fiatal játékosaival kell majd feltölteni, hogy meglegyen a mérkőzésre elengedő létszámunk. 

Így vagy úgy tehát, előre a talán eddigi legkülönösebb mérkőzésünkre! 

Hajrá, Paks!"

Másrészt a Ferencvárosnak ez lesz az utolsó meccse a Dinamo Zágráb elleni, szerdai BL-selejtező előtt. Ha úgy tetszik, főpróbaként is tetszeleghet az összecsapás, más kérdés, hogy a horvátoknál fennálló (?) koronavírusos esetek mennyiben fogják befolyásolni a jövőheti történéseket. 

Szerhij Rebrov vezetőedző is érzi a pénteki ütközet fontosságát, és annak ellenére nem gondolkodik könnyű 90 percről, hogy mennyire tartalékos felállásban lép pályára Osztermájer Gábor a szezonkezdetnél kissé beragadó, három meccsen egy pontot gyűjtő gárdája.

"Azt gondolom, maximálisan koncentrálnunk kell a Paks elleni találkozón. A magyar bajnokságban minden csapat extra motivációval játszik ellenünk. Tisztelnünk kell az ellenfelet, de nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk" - mondta Rebrov a FradiMédiának.

"Minden meccsre ugyanúgy, tisztességesen kell felkészülnünk" – folytatta az ukrán tréner. "Nem számít, hogy a Paks, a Zalaegerszeg, vagy a Fehérvár az ellenfél. Ez az utolsó mérkőzés a jövőheti, Dinamo Zágreb elleni Bajnokok Ligája-selejtező előtt, épp ezért úgy gondolom, hogy a játékosaim kellően motiváltak lesznek a Paks ellen."

 

S hogy mi a helyzet azzal a ténnyel, hogy a BL-lel ellentétben az NB I-ben nézők előtt játszhat a Ferencváros? "A labdarúgásban mindig a szurkolókért játszunk, ezért örülünk, hogy közönség előtt léphetünk pályára a Groupama Arénában, mindannyian erre vágyunk. Azt gondolom, a szurkolók is várják már, hogy hazai környezetben szurkolhassanak a csapatnak, megteremtve ezzel a játékosaimnak az ideális atmoszférát" - fogalmazott Rebrov.

A Ferencváros-Paks összecsapást szeptember 11-én, péntek este 20.00 órától rendezik a Groupama Arénában.
 

Tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink