Ferencváros: a 2019-es fizetések

Nőtt a bevétel, csökkent az adósság.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

A Blikk utánaszámolt, mennyi pénzt adott ki bérekre az FTC 2019-ben. Már 2018-ban is jelentős összeget, 3 milliárd forintot szánt fizetésekre a szakosztály, tavaly azonban még ezt a számot is meghaladták az idevonatkozó költségek, elérték az 5 milliárd forintot.

A bérkiadások egy év alatt azért emelkedtek ilyen sokat, mert Szerhij Rebrov ukrán vezetőedző és a labdarúgók szerződését úgy kötötték meg, ha csoportkörbe jutnak a nemzetközi kupákban, jelentősen megugrik a fizetésük. Mivel a gárda bravúros meneteléssel, 15 év szünet után ismét kvalifikálta magát a második számú sorozat (Európa-liga) főtáblájára, a gárda tagjai anyagilag jól jártak, ami jelentősen megnövelte a bérköltségeket.

Az üzleti jelentés szerint a klubnak 9,3 milliárd forint volt a bevétele tavaly, ami több mint a duplája az egy évvel korábbinak. A gárda főként a nemzetközi kupamenetelésnek köszönhetően keresett jól. A Bajnokok Ligája-selejtezős szereplés, az El-főtáblára jutás, illetve ott, a csoportkörben megszerzett hét pont együttesen 3 milliárd forintnyi pluszbevételt jelentett. Emellett a szponzoroktól is több pénz folyt be a korábbinál – a 2018-as 1,4 milliárd helyett 2,3 milliárd Ft –, illetve játékoseladásokból érkezett 521 millió forint. Az 5 milliárdos bérköltség természetesen nem csak a focisták fizetését jelenti. Ebben benne volt a játékosok, a szakmai stáb, az utánpótlásban dolgozó szakemberek illetve a focicsapat egyéb alkalmazottainak fizetése is, ami információink szerint több mint 200 főt jelent.

Az üzleti beszámoló megjegyzi azt is, hogy az FTC 5,4 milliárd forintos adóssága 1 milliárdra csökkent. Szükség esetén a helyzetet játékoseladásokból lehet tovább javítani.

Legfrissebb híreink