Fenerbache: Marco Rossi is elmondta a véleményét Szalai odaigazolásáról

A védő a világbajnok érkezőről is beszélt.

Forrás:

Mint ismeretes, Szalai Attila, a magyar válogatott védője a török gigász, a Fenerbache játékosa lett, előző klubja ugye a ciprusi Apollon Limassol volt.

Az átigazolásáról a Nemzeti Sport kérdezte a védőt.

Szalai elmondta, finoman fogalmazva is stresszes napokon van túl: „Az utazás, a bőröndökbe pakolás, az orvosi vizsgálat, és maga az átigazolás alaposan igénybe vett. Viszont amikor megszáradt a tinta a szerződésemen, megnyugodtam… Sőt, igazából akkor nyugodtam meg teljesen, amikor hétfő délelőtt már edzhettem is. Körbevezettek az edzőközponton, mindent megmutattak, egyik ámulatból a másikba estem. Leírhatatlanul boldog vagyok, fantasztikus klubhoz kerültem! Cipruson, az Apollonnál sem voltak gondok a körülményekkel, de ami itt, Isztambulban fogadott, az lenyűgöző. Szóval egyelőre keresem a szavakat.”

A Fener hétfőn este az Ankaragücüt verte meg 3-1-re hazai környezetben (ugyanúgy 38 pontja van, mint az éllovas Besiktasnak), a védő a stadionban nézhette meg a mérkőzést:

„Beültettek egy páholyba a párommal, ott volt a keretből kimaradó többi játékos is és a hozzátartozóik. Nagy élmény volt a stadionba először belépni, bár szurkolók nem lehettek ott, így is kirázott a hideg.”

A világbajnok Mesut Özil is Szalai csapattársai lehet, aki az utóbbi időben még keretben sem volt az Arsenal játékosaként.

„Ő is világsztár. Nagy várakozás előzi meg az átigazolását, a szurkolók érthetően alig várják, hogy aláírja a szerződését. Nem akármilyen futballistáról beszélünk, világbajnok játékos, aki a Real Madridban is megfordult.”

A kérdés, játszhat-e már Szalai a hétvégén:

„Játékra alkalmas állapotban vagyok, hiszen meccsterhelésből jövök. A fizikai állapotom biztosan nem lesz akadálya a bemutatkozásomnak.”

A védő Marco Rossi szövetségi kapitánnyal is beszélt a klubváltásáról:

„A szövetségi kapitány is hívott már, telefonon beszéltünk. Boldog volt az átigazolásom miatt, ő is úgy gondolja, jó döntést hoztam.”

Legfrissebb híreink